What the f*ck happened?

Januari



Besvikelsen efter misslyckade spanskakurser lade sig efter att jag valde att läsa engelska steg2 istället. Visst, ångest över att översättarprogrammet fick vänta ett år till , men behövde engelskan ändå. Här slösar man inte bort tiden. Jag byggde bara på med mer kunskap. Hela januari speglades av min studieångest och lösa alla problem. Men jag lyckades lösa det till det bästa och det jag gjorde mestadels av tiden var att se framemot resan till Indien i februari.
Februari
Började denna månad med en dunderfest för min syster som fyllde 25. 50-talstema, vilket var vackert och roligt. Förberedelserna var en del av det roliga. hehe.
Första halvan av februari ägnades åt studier i Växjö med flängande fram och tillbaka med tåg.
Men vad gör det när man får tillbringa 2 underbara veckor i värmen med fam. Bringeland? behövde verkligen denna semester. 2 veckor av sol, värme, badande, god mat, trevligt sällskap, utflykter, vacker natur, shopping, etc. Kunde inte ha haft det bättre.
Mars

Månaden började med en vecka kvar i detta paradis. Fortsatte att njuta tills det var dags att sätta sig på planet hem mot snön igen. Oj, vilken omställning. Men brännan höll sig till september. ;). Värmen stannade kvar i min kropp ända tills första frosten kom i oktober. Jag var lycklig tror jag.
Resten av månaden studerade jag mest hela dagarna. Tågresor till Växjö ofta. Studierna flöt på och insåg att jag är rätt bra på engelska. I övrigt var dagarna rätt tråkiga och jag insåg hur mkt jag saknade mina studiekamrater från IntSam.
April
Denna månad fick jag äntligen lite folk att prata med i skolan. Tack vare studiegruppen. Underbara människor. Kul att äntligen få hänga med ngn. Mestadels var jag upptagen med plugg och saknande av mina älskade vänner. Hade varit en perfekt månad att hänga på fik och skvallra....

Under påsken besökte vi min födelseort och spenderade vårens första varma dagar i solen i syrrans trädgård.  Njöt av ledighet och botaniserade bland spelen i "Arne-boa". Det var en trevlig helg.
Vi gjorde även iordning balkongen för första gången, planterade växter och städade upp. Välkomnade våren på vårt sätt.
Önskade mig mer vänner minns jag.
Maj
Studierna fortsatte, tycktes ha fler "mardrömsveckor" denna vår än jag nånsin haft under de 3 åren i Kalmar. Men jag klarade allt galant. Att organisera min tid har jag alltid varit bra på.

Maj tycktes även vara utflykternas månad. Promenader med Marcus utmed vattnet, besök på Borgholms slottsruin för första gången, årets första grillning på Dunö och en tur till Karlskrona för tjejkväll med Madde och Jessica- we had some fun time there ;).
Stressen lade sig lite över studierna och jag kunde välkomna sommaren snart.
Juni

Oj, vilken kanonmånad bildvis iaf. Först besök av pappsen, Bente och Maria. Njuta av solen, besök på kosta outlet etc, minigolf och god mat och god dricka. I miss youse.
Sedan inlämnande av sista uppsatsen som jag lyckades få VG på.
Efter detta reste vi äntligen en vecka till syster och barn i Härnösand. Glatt återseende efter 2 år. Vad stora de har blivit,, men oj vad moster är stolt. ;)
Midsommar spenderades utan min smileypie i Jönköping med buffy, madde och therese. God mat, roligt sällskap och vacker utsikt. hoppas att det aldrig tar 2 h att tända en grill igen.
Juni var nog semester-månaden. För i slutet av månaden bar det iväg till Peace&Love i borlänge igen. 4:e året för mig. 06,07,10 och 11. Måste ha en bild till här:
Aldrig varit så glad över en konsert sen jag såg Alice cooper 2007 live på Borlänge torg. 30 seconds to mars: you rocked my world!!!!
Juli
Fortsatte med Peace&love i några dagar till. Sprang på flera konserter och hade det ok, aldrig mer vanlig camping. Det kan jag lova.
resten av juli bestod mest av jobb hela dagarna. Sprang runt som en iller på sjukhuset och vart sur över att jag inte fick hänga så mkt med Storstäd som jag hoppats.
23 juli var det dock dags för The Ark och Håkan Hellström på Guldfågeln arena. Aldrig mer konsert där iaf. Regn och dåligt ljud. Men lycklig över att få ha sett The Ark en sista gång. 4-ever in my <3.
30 juli var det dags för Bogrens årliga badtunnefest och som vanligt badade vi i ölen mer än vattnet. Det var vattenkrig, tipspromenad (som jag kom 2.a på tror jag), för mkt sprit, varmt vatten, jacuzzi, oseriös paketöppning och mkt skratt. En lyckad kväll vad jag minns. bilden får tala för sig själv.
Augusti

Augusti var den månad jag äntligen fick träffa Maries nya kärlek, och jag förstod varför hon var nykär. Vi hängde några helger med för mkt vin, för mkt skaldjur för en viss herre och vinnande av krocket som resulterade i en diskfri-vecka för mig. Vi hade roligt och jag var lycklig.
Stadsfesten var ok. Såg Chemical Vocation och gillade det. Vi var några av de få som ratade Veronica Maggio och jag var nöjd över detta.
September

Dags för skolbänken igen. Modern spanskspråkig litteratur och film igen. Denna gång gick det dock bättre.
September var även svamphittandets månad. Snubblade på kantareller överallt. i skogen på promenader, i dikeshöjningar under vår inlinesturer, och även ovanligt många trattkantareller på vårt svampställe. Gillas.
Mitten av månade drog vi även till Gbg och liseberg. Vann äntligen 2 kg mjölkchoklad och var lycklig. Åkte atmosphere till marcus lycka och min höjdskräcks avsky. men den var tråkig. Ja, tråkig. även om jag kramade sönder marcus hand.
Denna månad blev marcus 26 år. Enligt SJ och en del andra instutioner är han numera vuxen.
Oktober

Höll på  att dö av tristess hemma av allt ensamt pluggande. Det enda jag gjorde var att studera hemma och vänta på marcus. Massa kort på god mat , men inga människor. Minns att vi hade ngn fest för marcus när han fyllde år, annars hände nog inte så mkt på den social fronten här i Kalmar.
Besökte syster i hemorten och lekte med luftgevär för första gången. träffade även en gammal vän jag saknat i flera år. Tack martin <3
Hösten gjorde sitt intåg och jag klarade av första spanskakursen med bravur och var nöjd med detta.
November
Ytterligare en månad instängd i lägenheten. En månad fylld av tentastudier inför spansk grammatiktenta. Firade min födelsedag med vänner. annars tycks det vara en händelselös månad. Satt mest hemma och önskade att folk skulle ringa mig.
Fick fina presenter av marcus. Tack min smileypie.
Nästa år önskar jag mig en stor fest fylld av glädje och värme. ok?
20 november var det 3 år sen mamma lämnade oss i stor sorg och saknad. Det gör fortfarande ont. Jag känner mig övergiven....
December
Den månad -bakade pepparkakor och lussekatter.
-besökte julmarknad på slottet som vanligt och tröttnade på 10 min. köpte korv och fudge och drog in till                    kalmar centrum istället.
-jag klarade grammatiktentan och hade en underbar helg i Karlstad.
-Jag insåg hur olycklig jag är och att jag behöver ta tag i mitt liv.
-vi spenderade 2 regniga dagar i köpenhamn och käkade aebleskiver och insåg att de inte var ngt för oss.
-julpysslade årligt med tequila och resultatet blev en pandaboll i garn. hehe
-firade jul 3 ggr om.
-firade pappas 50 årsdag
2012 är året då jag ska: ta hand om mig själv: ringa naprapat och lösa ryggproblemet, ringa ngn jag kan reda ut alla mina tankar med, klara spanska steg 2, söka till översättarprogrammet och klara provet så jag kan komma in, besöka min familj mer både i karlstad, tibro och härnösand, förhoppningsvis sticka ut på en tågluff i europas vackra huvudstäder, och få mer vänner.
2012 ska bli året jag tar hand om mig själv.
Önskar er alla ett Gott nytt år!
Glöm inte bort er själva eller folk i er omgivning.
Peace/Sofia

Saknad

Saknar er ngt enormt!

Away

My mind is not in order.
My promise to myself 2012: to make myself happy, not everyone else.


Jag känner mig helt ur form och behöver ta tag i tusentals saker. Inte skolan, inte jobbet utan livet utanför detta.
Mina tankar och min rygg. Jag behöver ta hand om mig själv mer. Men jag kan inte.
Jag vill ha vänner omkring mig. Vänner som bryr sig. Vänner som har tid. Vänner som tar sig tid. Vänner som frågar. Vänner som vill veta. Vänner som bryr sig.
Jag är trött på att fylla mitt liv med människor som bara tar och tar och sällan ger tillbaka.
jag kan inte mer.
jag vill inte mer.
jag tycker ni borde förstå, annars kan ni gå.
Jag är van vid att folk vänder ryggen mot mig och går iväg.
Kan de så kan jag, ok?
Jag vill må bra och om ni inte vill hjälpa till kan ni vända er om nu.
Jag behöver inte sådana människor i mitt liv.
Jag ska ta tag i mitt liv och 2012 får bli mitt år.
2012 är året jag vill börja min översättarutbildning för att äntligen nå mitt mål. Skiter i hur mkt studieskulder jag har, jag har ett mål och om ni inte kan glädjas att jag faktiskt vill ngnstans är ni inte värda min uppmärksamhet.
Alla vet inte vad de vill göra, men jag gör och har gjort i flera år. Jag kämpar, jag står ut med föreläsningar, pluggar och läser till ögonen och hjärna blöder, skriver tentor och reser runt för att nå mitt mål.
Om jag inte kommer in, faller jag. men vem vet, då kanske det fanns ngn mening med det? Inte fan vet jag. Finns det någon mening med livet har jag missat den. Inte fan kan det vara att vara inlåst i sin lägenhet hela dagarna utan sällskap. Sörja människor som aldrig mer kommer tillbaka och sakna sina ungdomsår? jag tror inte det.

My promise to myself 2012: to make MYSELF happy.

Jag är sjuk..

...nämnde jag det?
Somnade extremt sent inatt (imorse?) kl 3.30 ungefär. Vaknade till när marcus kom hem å sov rätt oroligt efter de. Vaknade helt mörbultad kl 14.30...sov i nästan 12 timmar. Shit. längesen nu.
Har iaf haft fullt upp hela dagen: tvätta, baka vörtbröd, baka pepparkaksmuffins, diskat efter allt bakande, julpyntat, fixat lite annat å nu tvättar jag Ninen och Melvin. Julbad kan vi kan kalla det.
Känner mig helt slut, men var tvungen att få detta gjort.
Brödet var helt slut, fick info att vi skulle ta med fika till julafton (därav pepparkaksmuffinsen), diska - ja vi har ju ingen diskmaskin direkt om man inte räknar med mig, julpyntat? - ja, de gick av bara farten. Smög in sig lite tomtar här å var. imorgon blir de granen. ;)
Tvätten? ja, har man bokat tid så har man.
Så enkelt är det. Min dag var full av o-vila och nu blir det en dusch för att sedan slå sig ned i soffan med en kopp té och njuta av mer sopranos.
Lagade goda grillspett igen, mums.
Hoppas jag blir bättre till morgondagens lasergame,,,kommer nog vara rätt mör på julafton. hehe. Så länge jag är hyffsat ok på juldagen är jag nöjd.
Önskar er en fortsatt trevlig torsdag. Peace/Sofia

Snörvel

Självklart, 5 dagar innan julafton, ja vad händer? fia åker på en dunderförkylning. Eller kanske inte så dunder som de kan vara, men tillräckligt för att jag måste låsa in mig hemma. Fuck. Vill inte vara inlåst hemma. Vill fika med marie, ta promenader och julshoppa det sista UTAN 5 paket näsdukar i handväskan. mummel

Fia arg - så mkt kan vi säga. ok?

Ska dricka mer té nu med dunderhonung/pepparmintshonung,,,förkylningshonung hette den visst 'dunderkur'. Vi får se om de hjälper. Dock klarar inte min mage så här mkt té. Suck. ond cirkel.

Fia ännu argare - ok?

Kan ju vara förbaskat glad över att man slipper kuta runt i butiker å stressköpa de sista julklapparna. Är bara två kvar att köpa å de ska jag fixa imorgon. Inget krångligt. Skönt. Måste till systemet och handla inför juldagen och nyår. Hinner inte de annars. men det får bli morgndagens problem. Försöka flörta med mange så han kanske kan köra oss... ^^

Kan göra fia gladare - ok?

Min rensning fortsätter btw, rensat alla förbannade kvitton man samlar på sig på ett år. Gud vad jag slängt en massa skit denna höst. å mer ska de bli. Dock får förrådsresningen vänta till efter jul tror jag. Jag är förkyld å marcus jobbar kväll och natt denna vecka. Det passar inte riktigt nu. å nästa vecka befinner vi oss i karlstad dessutom.
Fruktansvärt nöjd över att ha klarat grammatiktentan oxå ^^. Dags å fixa kurslitteratur och csn inför nästa termin. måste kolla upp mitt masterprogram oxå. hemska tanke, men vad fan händer om jag ej kommer in på översättarprogrammet? ta bort den hemska tanken och fundera på hur fan vi ska hitta en lägenhet i gbg...ehe. flytta...panik....gömma mig i ett hörn och inte orka? knappast med min sambo. ge honom en kurs i organisation innan dess. Så länge han kan flytta med. Jobb etc....vi får hålla tummarna.
jag längtar iaf till en ny stad. ok?
Behöver ett glatt gäng människor runt mig som vill fika hela dagarna och prata verkliga och löjliga problem i en perfekt blandning. Som förr.

Jag saknar er på IntSam så förbannat jävla mkt!
Sofia ledsen ok?

Nä, dags å dricka lite té och kanske ta en dusch inför besök av PB. Peace/Sofia

Yabba the hutt slut....

ja.jag kÄnner mig som yabba the hutt.
en slemklump....
men vad fan trodde jag? 'ledighet' till januari...sjÄlvklart Är det NU min kropp vÄljer att braka ihop.
fick inse mig besegrad igÅr:nÄsan rann konstant och Ögonen var sÅ torra att linserna knappt gikck Å hitta. idag mÅr jag inte bÄttre direkt. LÄgg till svullen hals nu med. FAN.
planerar vilolÄge hela dagen....fuck...hela veckan om sÅ mÅste.brukar ju bli sjuk vid denna tiden.
minns fÖr 4 År sen dÅ jag Å marcus hade 'kysssjukan'...Även s.k kÖrtelfeber...
nu mÅste jag tydligen dricka vatten....'annars blir du inte frisk'...mummel.

Been a while

Jag har,,,,varit,,,lite,,,upptagen? eller snarare saknat energi att sätta mig framför datorn.
Har nog egentligen haft fullt upp. helg i karlstad med allt vad de innebär, två dagar i kph, julklappsshopping i kalmar 2 dagar, festa med goda vänner och julpyssel. där försvann den veckan. Nu har jag iofs bara 2 julklappar kvar och allt annat verkar lugnt.
Men när jag insåg igår att det fax är en vecka kvar till jul, ja då kände jag inget. skönt att stressen är över. julklappsstressen till 30 pers typ. men den är över. överlevde med min perfekt organiserade strategiska sida.

Men jag är tom som vanligt. Känner inga känslor, eller förväntan inför denna helg.
hell, I don't even go and meet MY family.
Cause I don't have any family anymore?
Cause I don't know who my family is?
Cause I'm afraid of my family?

jag vet inte var jag är längre. Men snart är det jul iaf. Happy x-mas.
Peace/Sofia

på resande fot

har jag en blogg oxÅ....ehe. ;)
rest mellan 3 stÄder inom loppet av 5 dagar:kalmar-karlstad-kalmar-kÖpenhamn. imorgon kvÄll bÄr det av hemÅt igen. till kalmar dÅ.
sen ska jag sova tÄnkte jag...ok?
haft en toppendag i kÖpenhamn iaf. strosande pÅ strÖget,god sushilunch, vila pÅ hotellet, strosande pÅ tivoli, spareribs-frossande,glÖgg Å en cider pÅ hard rock cafe. fia Är nÖjd.
nu vill jag helst sova.....gÄsp.
imorgon blir de julklappsshopping Å ev ett par nya converse jag ej kunnat glÖmma.... (fÖr jag behÖver ett 5:e par...i promise...;)
peace/sofia

bara julstress kvar

sitter i en tom universitetsentre och vÄntar pÅ skjuts. blir en tur in till karlstad city.
lÄste igenom tentapapprena ca 5ggr....blev inte klokare. Ändrade dock nÅgra saker de fÖrsta gÅngerna. 2timmar tog det. jag Är helt slut....uppdaterar mer senare. mÅste pÅ dass innan skjutsen kommer.
peace/sofia

Still not tired

Konstigt nog känner jag mig trött en stund på morgonen när larmet ringer men det går över ganska fort när jag gått upp. Sover trots allt i snitt 7-8 timmar/natt. Vilket bör vara nog och är nog. Jag kanske sov för mycket förut?
Ätit frukost nu iaf och fixar med bilderna jag hade i kameran. bränna ut och tömma minneskortet inför karlstad-resa.
Älskar att fota och om jag får tillfälle vill jag gärna ha kameran beredd.
Igår vart det en tur till förmedlingscentralen, hittade dock inte vad jag sökte (sminkbord i teak från 60-70 tal typ,tips mottages gärna)
Väl klara det for vi till Ikea för att kolla lasyr till köksmöbel och lite annat, blev dock bara en diskborste, en toaborste och fryspåsar. 38 kr. lätt billigaste ikeabesöket nånsin.
efter det blev det Rusta för att köpa bedroller. Dock följde lite annat med;chokladgodis att hänga i granen, en chokladkalender (5 dagar försent men kostade bara 5 kr), julservetter och ett spel till marcus PS3.
Hittade dock ingen lasyr på Rusta heller men före vi intog Citygross blev det bauhaus som såklart hade det vi sökte. blir att fixa nästa vecka. ska bli skönt att äntligen fixa till den,,,bara 3 år för sent. hehe.
Matshopping på citygross var underbart och nu är frys fylld. Skönt. och vi har toapapper för en hel afrikansk by (för att citera min vän maries bra uttryck).
hämtade även tågbiljetter för helgen i karlstad samt köpenhamn nästa vecka. skoj skoj skoj. inte mkt kalmar i helgen..skönt.

Det mest jobbiga med att gå i affärer runt december är denna förbaskade julmusik överallt. föredrog disneymusiken på donken inne i stan mer. "Luftens hjältar"-sången fick mig att tänka på Anki som visade sig kunna hela texten ungefär. imponerad. saknar dig gumman.

känns ypperligt skönt att få ha fixat lite här hemma. har koll på saker under sängen, i korgar, lådor, garderober etc. Förrådet ska städas ev nästa vecka eller veckan därpå. sen är jag nöjd.
Nä, dags att ta tag i dagens studier om den där tentan på lördag ska lyckas. Peace/Sofia
P.S: när ska kalmar få snö egentligen?D.S.

Sola

Försöker att hålla mig ovanför ytan och inte drunkna i mig själv igen.
Försöker att inte känna mig ensam och har plöjt igenom 2,5 säsonger av Six feet under för att dämpa denna ensamhet och ångest.
Försöker tro att det hjälper.
Simmar desperat på ytan.
i need you
Denna tid nästa lördag är jag klar med grammatiktentan och hoppas verkligen att allt har kommit in i min lilla överbelastade hjärna. allt nytt tycks trycka ut det gamla..dock verkar det som att det "nya" mest är dumma tankar. å inget vettigt.
But I'm trying..
Varför får jag aldrig känna mig behövd? omtyckt? så som jag faktiskt känner för de få vänner jag fortfarande har kvar.
men jag är trött på att ge.
jag vill börja om.
få en chans till.
men så fungerar inte livet och sådan är inte jag. dessvärre.
Det är lördag och jag ska plugga och ev träna. om jag vill kanske jag bakar pepparkakor.
allt är planerat...alltid. varför kan inget vara sporadiskt för mig...
Peace/Sofia

Since when?

Sen när har jag svårt att somna? brukar oftast kunna somna i lugn och ro så länge det är hyffsat tyst och mörkt omkring mig. men inte längre. inte kunnas somna på över 2 månader. vetifan vad jag ska göra. försöker slappna av men det tycks inte hjälpa. är helt enkelt inte trött längre..eller?
undrar vad det är som tynger mig.
vad är det som gör min kropp så spänd?
är det att jag gått ifrån min egen deppiga hjärna och nu kanske kroppen tagit över?
vad fan ska jag göra?
önskar jag hade ngn som ville prata....bara hänga. varje gång jag ringde.
men  jag förstår att andra har ett liv...hell i've got one.
saknar alla fikor då man fick prata av sig allt från det lilla till det värsta.
men å andra sidan är det nu jag är ensam,,,,då var jag omringad av kärlek jämt.
man behöver vänner för att överleva.
min bästa vän är på konferens i västerås...
No me gusta estar sola.....
Peace/sofia

RSS 2.0