Semper fjällrundor

Minns ni doften av nybakat hemma? mjöl i hela luften er mamma mitt i allt med degiga händer och brödkavel i högsta hugg?
Jag har en kort sådan period då min mamma brukade baka när jag var liten. Det jag framförallt älskade var när hon bakade sitt plattbröd. Det är så fantastiskt luftigt och saftigt på samma gång att det oftast inte gjorde ngt om det var lite bränt. jag minns det med lycka.... när jag fortfarande kunde äta det.
Försök har gjorts för att efterlikna detta plattbröd i glutenfri form. Dödsdömt,,precis som med allt annat i bakväg ungefär. svårt att få till rätt mängd av allt.
Iaf, idag köpte jag Semper fjällrundor (oftast bakar jag mitt bröd själv, men idag ville jag lyxa till det lite) och de visade sig ha liknande smak och konsistens som mammas plattbröd. L Y C K A!
Nu ska jag njuta av min andra brödskiva och se klart på desperate housewives.
Inte ofta jag blir glad när jag köpt glutenfritt men idag vände lyckan en bit minsann.
PEace/Sofia

Rent

SÅ, nu var Maries f.d. lägenhet städad och fin så hon kan lämna den bakom sig och börja ett nytt samboliv med andreas i den nya lägenheten. Sjukt nyfiken  på hur den ser ut, men ska låta dem komma iordning efter flyttkaoset innan jag brakar in där.
Delade upp arbetsbördan mellan de värsta rummen: marie tog badrummet och jag köket. torkade ur skåp och drog fram spisen, vilket var förvånansvärt rent om man jämför med spisar man dragit fram på jobbet som vi städar bakom varje år.so far so good. inte så smutsigt. helvetet började dock när frysen inte ville frosta av sig i takt med vår städning. Marie hackade ur sig all ilska och med sådan iver att hon nästan inte hann till systemet för å köpa öl till sin man. Slank under gallergrindarna och hann med det oxå. duktig flicka. jag stannade kvar och putsade det sista fönstret samt hackade klart i frysen. det jag kunde iaf. svor mkt över denna frys.... nästa helvete kom när vi skulle få in hyllorna i kylen igen. JAg mitt smarthuvud plockade ut dem för att diska av, rent och fint tänkte jag. Dock ett helvete att sätta in dem igen. svor och hällde i mig mer motivation (cizano) men inte ens det hjälpte. Marie fick svära sig igenom detta oxå eftersom jag tröttnade. När väl detta helvete var över kunde vi dammsuga och torka golv och voilá- lägenheten var färdigstädad- Varsegod säger jag till nästa hyresgäst.
Nu behöver jag en dusch och lite varm mat. Vad som händer ikväll vet jag inte. Ingen som har hört av sig och jag är trött på att ständigt fråga folk samt att alltid vara här.....när senast blev jag bortbjuden på fest? minns fan inte ens. suck. det enda jag vet är att jag inte har lust för att sitta här hela kvällen, om jag nu inte blir tvungen till det.
Peace/Sofia

Fredag

Så var det redan fredag. Denna vecka har flytit på mer eller mindre som vanligt.
Började med lite slappande/pluggande.
Besökt stadens vackra centrum och spanat in Hansa citys shoppingutbud men fann inget intressant direkt.
Käkade sushi i tisdags (sveriges bästa) och donken igår.
Försökt röra mig utanför hemmet mer eftersom jag annars tenderar att känna mig inspärrad vilket gör mig totalt galen av depression.
Igår var vi på bio och för er som vill läsa hur det gick :http://eldfarlig.blogg.se/germignyttliv/
Idag sitter jag med uppgiften igen och den känns ganska ok. upplägget är bättre än förra året eftersom jag faktiskt fattar vad uppgiften går ut på. förra året vart den för bred. i år är den genomtänkt. kanske inte så bra men den ser iaf ut som den borde även om själva innehållet förmodligen suger hästballe. eller jag vet itne. vi får se vad hon säger.
Imorgon ska jag hjälpa Marie att flyttstäda. trodde jag skulle behöva lyfta lite lådor och möbler idag, men det löste sig så imorgon blir de vin och städning. kul kombo hoppas jag.
Söndagen ska vi fira 18-årsdag och därför måste jag ta mig till coop idag och hämta presenten för detta kalas. skönt att den hann komma i tid. vart lite orolig men nu är det bara att hämta ut den. nice.
hmm...skrivit alldeles för mkt blogg nu. ska ta och läsa uppgiften igen. om ngn känner sig manad att läsa och rätta spanskan så hör av er. Tar all hjälp jag kan få. Peace/Sofia

Tjock gröt

Det är en tjock dimma ute som gör att man inte ens kan se sjukhuset härifrån. Tyckte det passade att ta en bild. Fint, eller vad tycker ni?
Dags att plugga efter dagens jobb. Vart glad när jag fax fick jobba med storstäd istället för dagstäd. Var 4 sköna timmar. jobba och prata. me like.
Nu är det dags att skriva klart uppgiften. ok? sen blir det träning och ikväll blir det bio. Nice torsdag med andra ord.
Peace/Sofia

Män och deras leksaker

marcus nya leksak
NI vet män och deras leksaker. oftast när de börjar komma upp i min sambos ålder (över 25-årsstrecket) så trodde jag detta gällde mest teknikprylar. (visst jag älskar leksaker och önskar jag hade plats för min bilbana ngnstans här i lägenheten,,men det hör inte hit nu,,ok?)
Vi gick förbi denna på Rusta i lördags...eller när vi var där sist. Då fattade han tycke för den första gången, men ställde ifrån sig den halvvägs i butiken.
"Nä,en sån behöver jag nog inte. "
Idag kunde han inte låta bli. den fick följa med hem. vet inte varför han bråkade med sig själv. den kostade 149 kr och knappast för dyr för honom. Skulle inte förvåna mig om han fax beställer den där kulbanan för 599 kr på coolstuff.se oxå. Vetifan var vi ska ha den, men vill han köpa den så fine.
Så länge jag får leka med sakerna lite oxå så är jag nöjd. Peace/Sofia

"är du döv lr?"

cyklar hem i lugn och ro nÄr jag hÖr en plinga bakom. pÅ en cykelbana kÄnns det ok att bara flytta pÅ sig,men nej...det dÖg ju inte....hÖrde ngt mummel om hÖgerregel och till slut cyklade gubben fÖrbi och frÅgade om jag var dÖv....gubbjÄvel.
var redan lite trÖtt efter shoppingrunda....segt att gÅ hemma och segt att Åka ngnstans...jag tynar bort lÅngsamt.
dessutom borde gubben ha predikat hÖgerregeln till snubben vi mÖtte sen som uppenbarligen skulle cykla rakt fram medan jag skulle svÄnga...Å dÄr hade jag fÖretrÄde vad det gÄller hÖgerregeln. suck.
fÖrsÖker bli pÅ bÄttre humÖr av "it's always sunny in philadephia". ska laga mat senare...flÄskfile och ngt god potatis.
jobb imorgon. och plugg.
peace/sofia

Redo för onsdagen

Har varit uppe sen 10. Åt en lång frukost och sedan har jag hunnit tvätta lite och mest suttit med min sista skoluppgift. Ska in nästa fredag och efter 2 h plugg så är det bara 600 ord som saknas. Jippie. Nästa vecka blir det finslip och så får vi hoppas att den fax blir godkänd. Men denna gång har jag fattat strukturen och hoppas den går hem hos min kära lärarinna. Åtminstone hoppas jag kunna fixa den ordentligt denna gång.
Efter det väntas 1 månad med grammatikstudier. men det behöver man ju inte tänka på i onödan. eller? ne,,,
Idag väntas en cykeltur till hansa city. bra för mig att komma ut...skönt. även om vädret ute är piss. suck. hösten/vinterns mellanläge är här.
Skön lilllördag på er. Peace/Sofia

Tisdag....?

Hur var det nu igen? är det tisdag redan? shit,,,dagarna går lite för fort för mig.
Har försökt plugga lite idag men orden flyter liksom inte på, som de brukar. Suck. som sagt,denna bok ger mig ingen inspiration. Framförallt eftersom jag ska skriva ngn typ av uppsatsliknande sak om denna. Komma på ngt vettigt att ta upp och argumentera utifrån. wtf? om en bok. Suck. kanske om den intresserat mig på ngt vis, som den förra, så hade det varit helt toppen. men nu? njae,,,,inte.
Idag har iaf varit skön. letade present med marcus på stan efter plugg och träning. Skönt strosande fram och tillbaka. HIttade den nya butiken i kalmar som ligger i Indiskas gamla lokaler. Massa roligt och billigt skit som vi inte kunde låta bli:ett par nya söta vantar i form av möss, isländsk choklad, lakritschoklad, en sil/durkslag, en ljusslinga till granen, resekit med ögonbindel, öronproppar och uppblåsbar nackstöd samt en julklapp till Elin som marcus tyckte var klockren. Helt ok shopping för en tisdag. Avslutade dagen med sushi såklart. Supermysigt. Glad fia. Slippa sitta hemma och ha ångest.
Imorgon blir det mer plugg, måste skriva mer,,,,,måste måste måste. nästa vecka är det för mkt jobb planerat och i helgen blir det flytthjälpande och 18-årsfirande. så det så.
Ska även hinna med en tur till hansa city för å kolla present till Fanny, vilket egentligen var dagens mission men misslyckades lite halvt. Ska egentligen kolla priser (ja man är en snål smålänning nuförtiden). Men en present blir det iaf.
Nu börjar scrubs igen, dags å sova egentligen men lite svårt. ...
Godnatt. Peace/Sofia

disappear into the dark side of me

allt rann av mig. precis nyss. all motivation, glädje och vilja att andas vidare.
Jag vet inte varför, men klart att ni alltid varit viktiga för mig,,,innerst inne. även om jag inte visat det så mycket som ni kunnat hoppats. Men alla tågresor med diverse förseningar och alla mil bakom ratten har ju varit för er skull.
Man kunde ju önska att man fick ngt tillbaka .... ngn gång.
Ett besök, en glad min, en tacksam min...ngt.
men icke.
Pappa, jag är glad att du fortfarande på ngt vis tycks lyssna på mig och tänka på mig då och då. Jag saknar dig.
Har precis insett att det inte finns ngn som bryr sig om att fira min 24-årsdag. Av min familj då. Det är inte ngt speciellt med att fylla år längre när man inte har någon att fira det med. kanske ställer till med ngt i Kalmar i år, men gissar att motivationen kommer saknas, precis som förra året, och att det mest rinner ut i sanden. För vem bryr sig egentligen?
Jag försöker iaf göra det speciellt när andra människor fyller år. om de själva vill. om jag får en inbjudan att fira ngn så firar jag. Jag är glad att få vara delaktig och jag önskar ngn kunde känna så för mig.
Insåg precis att jag knappt har ngn familj kvar.....och jag tror det är därför jag är så trasig.
Om du bara hade förstått att jag funnits här vid din sida, precis som de tidigare 23 åren.
Du kanske borde sluta se mig som en finne i röven och fax uppskatta lillasyster.
Du gav mig aldrig ngn chans att visa vem jag kunde vara för dig. Ärligt...allt man fick var och är sura miner. Göm dom hos dig själv.
Förlåt mamma, men nu är jag trött på allt. Om jag besöker hembyn igen kommer det vara för att hälsa på 2 underbara vänner (M&E) som uppernbarligen inte glömt mig. och din gravsten. Annars har jag inget där att göra eftersom det knappast finns ngn som uppskattar mitt besök ändå.
Tack och adjö. Peace/Sofia
P.S: jag tror att allt jag behöver är en hel familj igen, ngt som aldrig kommer att ske på länge. tills dess är jag trasig.D.S.

Ryggont från helvetet

Det har plågat mig i 3 månader  nu. läkaren tror knappt på mig så jag vet inte riktigt vart jag ska vända mig. Vänt och vridit på mig i sängen hela morgonen med plågande smärta, men vem bryr sig? läkare kan väl inte ha fel? höhö
äh,,,bara lite satirisk denna måndagsmorgon.
Inte speciellt sugen på att göra ngt alls, men måste dessvärre. Måste sätta fart på nästa uppgift. har 2 veckor på mig och för-funderat nu i ca en vecka. kanske inte kommit fram till ngt direkt men men. Ska kolla om den förra uppgiften blivit godkänd, annars måste jag la fixa den oxå. Suck. är spanska verkligen ngt för mig? skulle som sagt behöva ngn att öva på.
nä, har fax ingen lust att skriva mer idag. Peace/Sofia

Veckoslutet

I torsdags när jag satt och funderade över min spanska uppgift ringde plötsligt telefonen. "Jobbet" tänkte jag och gick för att svara. Men det var inte jobbet, det var Daniel. Han ringde för å fråga om jag ville följa med på musikquiz på kvällen. Visst sa jag, träffa folk och ha kul, varför tacka nej? bestämde oss för att ses på O'learys innan det började. Ville gärna handla lite med marcus å käka mat etc innan jag drog.
Väl nere på O'learys njöt jag av att få umgås med trevliga människor, skratta och fundera på kluriga frågor om musik. (jag kunde ca 5 svar eller ngt,,,höhö, men kul hade jag). När väl quizet var över försvann ungefär 90% av folket inne på O'learys. Vi stannade en stund till. Jag uppmärksammade den stackars black jack dealern när jag gick på toa så när jag kom ut därifrån började jag snacka med honom. Hjälpte honom fax med hans uppdateringar på telefonen,,,ett litet tips bara, men han var tacksam. Pratade om allt möjligt sen vart  de dags å dra vidare.
Fortsatte kvällen på Mollys med ett gäng glada människor. fick min efterlängtade magners och njöt av trevliga samtal. framförallt med den f.d. Belfastbon. Pratade en massa historier om sitt liv och jag ville bara höra mer. Finns det ett ställe jag längtar ihjäl mig efter är det Belfast. Fast egentligen är det nog själva livet där med alla studenter och mina vänner. drömmer mig tillbaka till denna vackra stad.När vi väl skulle hemåt så kunde vi inte riktigt slita oss,,,jag ville höra mer historier men insåg till slut att det var dags att cykla hem.
På fredagen fick jag fax min promenad till slut, även om jag var ngt bakfull. Gick först förbi coop för att köpa tvättmedel ( det enda jag tycks tåla) och sedan fortsatte vi ut mot Hansa city. Började på rusta för att kolla upp ett promenadband jag vill ha, men det är inte höj- och sänkbart så där försvann den drömmen. Gick vidare till Bauhaus för att köpa verktyg så marcus kan fixa styret på sin cykel. Fortsatte mot modehuset och kollade på skor, men hungern tog över och när vi stod och läste menyn på matstället där dök madde upp. trevlig pratstund tills hon var tvungen att gå. Matstället på modehuset var en besvikelse så vi beslöt oss för å bara ta en korv på IKEA, handla strykbrädan där och sedan dra hemåt- lusten för shopping var som bortblåst. lite för trötta tror jag.
Väl hemma gjorde vi übermumsiga grillspett av god kryddad blandfärs. kändes grekiskt. aldrig gjort hemma förut, men det var supergott. Glodde kung fu panda 2 och a night at the roxbury (kultfilm...). sen somnade jag i soffan. vaknade till vid 1-tiden å gick å la mig i sängen istället.
NU är det lördag och den började kl 11 första gången av att ngn plingade på dörren. MArcus gick å öppnade,,,de frågade ngt om grannen...marcus orkade inte bry sig å gick å la sig igen. Han ska jobba natthelg så ska låta honom sova ordentligt täntke jag. därför har jag nu varit ensam sedan jag gick upp kl 13. (jo, somnade om efter dörrplingandet). Ska ta och träna lite snart och sedan väcka marcus. Ha en skön lördag. Peace/Sofia

Listo

Bloggen är klar. Eller inlägget alltså som jag skulle göra. om spanska boken.
känner mig förträffligt nöjd. tack för hjälpen Linnea! Skönt att ngn förstår den. ngn utomstående.
Nu hoppas vi på godkänt direkt såklart. Läst igenom, ändrat, tänkt massor och tror hon ska gilla den.
Eller så ratar hon den rakt av. den som lever får se.
Nu ska jag ta å träna. Sen får vi se om jag pluggar ngt mer idag.
Ingen motivation direkt och ingen stress heller. Nästa vecka blir det nästa uppgift och eftersom jag inte har någon inspiration till den nu får den vänta. ingen idé att tvinga fram ngt.
här är länken för er som vill läsa: http://eldfarlig.blogg.se/germignyttliv/2011/october/una-historia-de-amor-como-otra-cualquiera.html
Peace/Sofia

gäsp

Vaken,,,tror jag.
Befinner mig i någon slags koma tror jag. efter jobbet igår vart jag helt slutkörd. Sovit för lite och ätit oregelbundet vilket resulterade i en rejäl huvudvärk. lovely. or not. Vilade mig och glodde desperate housewives.
Trodde att kanske några fler timmar sömn skulle hjälpa men imorse var jag stendöd. Måste ha sovit igenom första larmet för minns inte det. Vaknade av larm nr 2 och snoozade en halvtimme. Kunde inte vakna,,,somnade om och drömde hela tiden. Imorgon ska jag sova läääänge. Ska bli skönt.
Nu är det dags att ta itu med inlämningen för idag och sedan ska jag träna. Även om jag är trött kanske kroppen piggas upp av det.
Imorgon har vi planerat en promenad ut till hansa och IKEA för att köpa en strykbräda. Kan vara bra att ha nu när man har fått ett strykjärn av syrran ( hade 3 stycken och det behövde hon inte direkt). Planerar att gå en promenad ut dit. Lovely.
Känner att jag behöver få komma ut lite mer. önskar jag kunde ringa fler människor för fika,,,,hmm.  men alla är för upptagna med jobb etc. Att vara student kan vara ensamt, tro mig.
Nu orkar inte mitt huvud mer. Dags att ta itu med uppgiften innan huvudet blir alltför trött igen.
Peace/Sofia

Övergivenhet

Det är så jag känner mig.
Jag tycks inte kunna lita på någon.
Jag kan inte lita på du gör mig glad när jag är ledsen.
Jag kan inte lita på att du inte kommer att förstöra allt genom att göra mig besviken,,om och om igen.
Jag kan inte lita på att jag kan hålla god min och fortsätta hoppas att du är en bra vän.
Jag kan inte lita på någon.
....
Inte ens mig själv.
....
Ensamheten är ensam.
...
Försöker bekämpa alla mina ondska tankar men livet vill inte hjälpa mig.
...
Sluta gör mig besviken så lovar jag att börja lite på dig.
...
Peace

huvudvärk

Sitter framför tv:n. Glor desperate housewives sista säsongen. Gonna miss this serie I started watch with my mother when she was ill the first time. memories I don't want to loose. ok?
Jobbat från 06.30 till 13.30. nästan 6 h....fikade dock lite, vilket inte är betald tid så vart lite mindre. Dock skrev jag ändå fel när jag skulle "rapportera" in detta,,,en hel timme fel. Suck. som att mina löner inte redan är helt messed upp.
För er som kanske fax läser, eller är nya läsare så finns min gamla blogg på tidqvist.bloggspace.se.
Nä, måste följa mina desperata fruar nu...spännande. hihi.
Blir inget plugg. huvudet värker och kommer tappa hela kalufsen om jag ska sätta mig å tänka nu. Går inte tvinga fram bra tankar.
Tvätten halvvägs klar tills den får vara själv där nere. Fick ett litet städryck och borstade å moppade av golvet. ser ut som fan där nere, men nu är det lite finare. hoppas ngn uppskattar det..
va fan,,jag skulle ju glo tv:n...suck.
Peace/Sofia

Fertig

Så har man skaffat en blogg här istället. Ville ju göra en ny för jag hoppas kunna lägga upp fler bilder här å visa mina fina foton, som jag anser är vackra.
Dock blir jag lite sur när jag inte riktigt lyckas få in en profilbild här....under inställningar. mummel.Sen är de lite tråkigt att man inte kan byta färg på texten eller få lite radavstånd. kan vara så att jag behöver lära mig mer. tips är önskvärda.
Förhoppningsvis kanske denna blog blir mer uppskattad. eller så glöms den bort av alla utom mig så jag kan skriva ut alla mina ångestladdade tankar här istället för att ha dem inne i mitt huvud. instängda och gnagandes på mitt inre.

Peace/Sofia

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0