Härlig känsla

Känns så skönt att äntligen reda ut allt som finns i lägenheten: vad behöver vi? vad vill vi spara? vad kan vi slänga? vad kan vi skänka till second hand? vad behöver vi åka till tippen med? vad för nytt är man sugen på?
Jag fick en fundersam tanke i huvudet jag inte riktigt kan släppa. är fax lite sugen på att hitta ett sött litet sminkbordliknande jag att ha istället för min fula rullhylla jag haft sedan jag var...eh...15? 17? minns ej. men börjar tröttna på den. vore kul med ett ställe för mitt smink å andra fina saker så jag kan sitta där å sminka mig eller bara ha en fin liten hörna liksom. måste bara hitta ngt fint...helst ngt gammalt eller retro. Blir att åka runt lite på de ställen som finns i kalmar. Erik & alexander har en del fint oxå. hmm...såg nog något men vill ha med någon mer hylla kanske. En bättre spegel oxå. blir å kika runt lite.
Ska bli så skönt att storstäda på torsdag oxå. putsa fönster, damma ordentligt överallt, torka golv och tvätta gardiner. gud vad skönt de ska bli. Längesen nu dessvärre. inte för att vi inte dammat eller dammsugit. men ändå.
dags för lite mer boardwalk empire. Peace/Sofia

ehh...det blåser lite ute

Dagen var planerad till detta: julmarknad på slottet. visst, det kostar 70 spänn men "det finns ju ganska mkt å titta".
Så känner jag inte längre, 3:e gången vi var där. köpte vår korv från delikatessgrabbarna, köpte god fudge och smakade lite glögg. And that was it. Gick en runda på resterande marknadsstånd, men insåg att allt var likadant som sist:träsaker,keramik, ull/garn i alla former och smycken. alltså inget vi hade intresse av.smyckena har jag redan 2 av sen tidigare år och kände inte för att stanna till där i år. I'm not that kind of girl....this year
Tog en promenad runt slottsmuren eller vad de heter däruppe. Dock blåste det redan då rejält mkt och fotandet gick väl sådär med blåsten i ansiktet. Cyklade ner mot stan istället för julskyltning. ...inte så sköj kanske. gillade grisarna, annars nej tack. Köpte julkort på gallerix och sedan letade vi fik. Efter insett att Kullzenska och Holmgrens var fullt så testade vi nya Fiesta....som dessvärre var fullt av skrikande och irriterande barn...mummel. åt en macka och sedan cyklade vi hem.
Där jag kom ihåg tanken på "rensandet" av lägenheten. Började i mina garderober, sedan fick jag marcus att "fixa till" i sin medan jag rensade 2 gamla lådor under sängen. blev två mindre lådor med minnen. (ja, jag har svårt att slänga vissa saker. Skolkataloger etc.)
efter detta kändes lägenheten 10 kg lättare och rensandet är påbörjat iaf. skönt nog.
Sedan blev det middag och nu blir det lite Boardwalk empire. skön serie. Hoppas er första advent är mysig! Peace/Sofia

hey

Det är väl ungefär den energi jag har idag. Hur ska det gå när jag får ett riktigt jobb? suck
Vaknade med smärtor i ryggen igen,,,,men min läkarmottagning tycktes helt likgiltiga över detta så får se om jag orkar ringa för en undersökning. ngn som vet en bra massör/kiropraktor som kanske kan ta sig en titt? gissar att de kan vara hela ryggen som är uppfuckad och behöver mjukas upp. eller så börjar mina inre organ ge vika. 24 år and that's it. gött
frukosten snart nere även om kaffet t.o.m. är lite segt att få i sig.
Blir att fortsätta läsa och anteckna från grammatikboken. Nästa vecka ska jag vara klar med de mesta i den så jag hinner gå igenom övningarna. sen veckan efter det blir det repetition av allt. good plan.
jobb i eftermiddag igen. skönt att få gå dit några timmar på kvällen bara. lugnare och man kan sova hur länge man vill.
funderar på om de är dags för en fika på stan snart igen...

Stort grattis till Johanna min  vän som fyller år idag! Önskar jag visste vad du har för dig nuförtiden. I'm here. Grattis!

har jag mer på hjärtat?
förutom all julstress? råkade läsa på marcus facebook där hans kollega gjort inlägg att personen skulle fixa det sista julstöket idag. det är en månad kvar till julafton idag. jag trodde det mysiga var att ha december till det? gå i affärer på helgerna med julbelysning och leta klappar, baka pepparkakor och lussebullar lagom till lucia, att få känna julkänslan gro inom sig. men så är nog inte alla och jag gillar ju tanken på att vi alla är olika, så då får det väl vara så- även om den lilla irriterade gläfsande taxen inom mig vill protestera så ger den sig och går och lägger sig.
nä,dags att svepa kaffet å ta tag i dagen.
Peace/Sofia

NEEEEEEEEEEEJ!

Det finns en reklam som får min julstämning att börja gro inom mig.
EN.
EN reklam bland alla tusen på julen.
EN.
EN, ok?
Jag blir alltid lika glad av att se tomtens glädjande leende som bara vill sprida julkänsla...och hål i tänderna hos barnen vid jul.
EN.
EN, ok?
Musiken, färgerna, lamporna....allt är härligt med den reklamen. ok?
EN reklam.
Jag är lika förväntansfull inför denna reklam som ett barn på julafton.
EN reklam.
Coca Cola is christmas spirit for me, ok?
En av de får sakerna jag har kvar som får mig att känna julkänsla.
DÅ GÖR MAN FAN INTE EN RIP-OFF PÅ DEN!!!!!!!!!!!! OK?
F*cking telen*r.......NEJ NEJ NEJ och återigen NEJ!
Gråter inom mig och hoppas den försvinner omedelbart. Vill aldrig mer behöva se den.
Peace/Sofia

Vad är det för månad egentligen?

Insåg igår framför dumburken att de flesta reklamer var julinspirerade. Wtf? det är bara 22 november och det har redan börjat. Ja, jag säger redan börjat ok? Fattade först igår när jag läste om julmässan på slottet kommande helg att det är första advent på söndag. Redan tänkte jag, tills jag gjorde lite uträkningar i huvudet och insåg hur kort tid det är kvar. Shit. Mycket att fixa som jag anser nödvändigt: storstäda lägenheten samt fixa lite i förrådet(alldeles för länge sen men inte orkat i höst), plugga och öva inför tentan 10/12, se framemot resan till Köpenhamn 13-14/12.detta är vad jag ser framemot eller behöver göra innan jul.
Självklart är det den lilla detaljen med julklappar oxå. Fan vad jag inte orkar. Det är marcus' familj med 4 syskon och "3" föräldrar, det är min familj med2 systrar och repsektive samt syskonbarn (även om det inte är någon brådska då jag gissar att de inte kommer ner denna jul). pappas familj med 4 barn och ett barnbarn. Alldeles för många för mig. Den enda person som jag orkat fundera ut julklapp till är pappa. Någon annan har jag knappt ens lust å handla till. Därav köpenhamnsresan. Hoppas på inspiration. Ska höra med folk vad de önskar sig oxå såklart.
Får se hur julen blir i Kalmar i år, sist vi firade här beslöt sig halva familjen för att åka norrut på skidsemester istället. Hoppas de håller sig hemma i år. Blir nog en massa åkande hit å dit. Suck. Jag gillar en lugn jul hemma med fika, kalle anka, julklappar och sedan mat. Det är min traditionella julafton. Här måste man äta mitt på dagen...suck.
Längtar iaf till att få hälsa på pappa med familj 9-12/12. tenta på lördagen men sedan ska vi umgås. Kommer upp till hans 50-årsdag senare i år oxå. Köpte hans present igår så nu är allt bokat. Hoppas han gillar det.

För att prata om ngt helt annat har jag lidit av mitt ryggont igen. Vaknade imorse och visste fan inte hur jag skulle ligga. plus att min smileypie tagit över hela sängen .... nästan.
Nä, nu ska jag ta tag i dagen. Plugg och eftermiddagsjobb väntar på mig.
Peace/Sofia

Toppenhelg med Jessica

Ni vet en sådan vän som man kan tala med om allt och samtidigt släppa loss och ha roligt med?
Jessica är en sådan vän.
Hon finns där, alltid. Vi har kännt varandra i ca 3 år nu och jag är glad V A R E N D A gång vi ses. Hon gör mig glad, hon lyssnar på mig, jag lyssna på henne och vi förstår varandra. En riktig vän.
Därför kan jag bli ledsen när andra vänner inte visar samma vänskap tillbaka till henne.

Bussresan ned gick bra, lite ensamt medan mörkret föll utanför bussfönstret.
Väl framme i K-krona blev det promenad till Stars för å hämta nyckeln sedan till Jessicas nya lägenhet å vänta. Glodde tv och fräschade upp mig. När jessica kom hem blev det goda revben och tjatter vid matbordet. HÄRLIGT!
Jessica tog en snabbdusch medan jag bytte om. När hon gjorde sig iordning satt jag och tittade på i hennes nya, härligt sköna fåtölj (som hon monterat ihop själv). Massa prat och tjatter vilket var så härligt befriande.
När vi båda var klara anlände Jessicas vänner och samboparet Ellis och Thomas. Supersköna människor. Hade en trevlig stund som bara blev trevligare när ytterligare 6 pers anlände samt Jessicas roomie. Tog lång tid innan vi kom ut på stan men kl 02 hade vi kommit in på  Stat, hängt in jackorna och köpt oss varsin drink (av bitchen i baren). Släppte loss totalt på dansgolvet och bara njöt. Skratt, sång och cp-dans är skoj.
Kl 03 stängde det och vi fick stå i kön för å hämta ut jackorna, vilket kändes som en evighet och snarare liknade kön till fängelseincheckning nere i källaren. hehe. lite snack utanför innan vi kunde bege oss hemåt för ytterligare 2 timmar av småprat tills vi båda inte orkade mer. Somnade kl 07 imorse och sov lite halvdåligt. mest för att jag vaknade till då och då av jessicas skumma ljud, dels skrikande och snarkande. härligt upplevelse...hehe.
Vaknade ordentligt kl 13 och käkade frukost, drack kaffe och hängde i soffan å pratade mer och halvglodde på tv:n.
kl 17 var det dags för buss hemåt Kalmar igen. Försökte sova och misslyckades halvt. suck.
Sen blev inte kvällen bättre:insåg att jag kunde ha hoppat av tidigare å gått hem (glömmer de jämt), hittade iingen bra bild på Vega's meny på internet, de glutenfria pizzabottnarna var slut på Italia så vi fick cykla till Vega's där de glutenfria bottnarna OXÅ var slut. suck. fick blir en gyrossallad som faktiskt smakade perfekt. längtar efter en pizza dock.
Nu ska jag lägga mig i soffan igen å njuta. Peace/Sofia

3 år

Man lär sig att leva med sorgen. Det gör ont att tänka på allt vi inte får uppleva ihop, men du är alltid med mig.
I mina tankar.
I mitt dagliga liv.
Vid min sida som ett stöd för att jag ska orka fortsätta.
Jag minns fortfarande natten till den 20 november 2008.
Väntan.
Ilskan.
Sorgen.
Tårarna...som jag grät då. och aldrig mer. vet inte ens om jag har tårar kvar för idag.

Hade gissat att jag eventuellt skulle sitta ensam och vara ledsen idag.Men min kära vän fick mig att tänka på annat.
Jag är glad att jag har vänner.
Som får mig att tänka på annat.
Inte vilja sitta hemma och låta sorgen trycka ned mig.
Jag vill leva och jag gör det för dig mamma.
För alltid i mitt minne och mitt liv.
Wivi-anne Tidqvist 14 september 1953- 20 november 2008.
I miss you, mama.



själsfrände

ni vet sÅdÄr nÄr ni hittat ngn som verkligen fÅr er att kÄnna er trygga i att vara just den personen ni Är?
man Är aldrig rÄdd fÖr att gÖra bort sig eller sÄga ngt dumt,fÖr denna personen fÖrstÅr er och ni behÖver aldrig vara rÄdda fÖr att de ska skratta ut er eller liknande.
jag har hittat den personen.
jag mÅr aldrig dÅligt i hans sÄllskap.
vi kan skratta Åt allt vi gÖr ihop. saker vi gillar. kan verka dumma och idiotiska fÖr er,men vi gillar det.
jag vill fÖr alltid spendera mitt liv bredvid din trygga sida.
vi Är allt och ingenting.
vi Är vÅrt eget universum.
jag trivs och Önskar jag fick leva fÖr evigt fÖr att fÅ uppleva allt med dig.
jag kommer att sakna dig i helgen. Även om det knappt gÄller 24 h sÅ Är jag ÄndÅ halvt tom  utan dig.
peace/sofia

oj, redan torsdag

Veckorna går alldeles för fort....scheissefort. Så där så man funderar om tiden gick för fort och man inte hann med när man blev vuxen...?kanske så fort. Jo, så var det nog fanimej.
Jag vet inte, har egentligen inte så mkt att rapportera.
Pluggat idag och tränat. Pluggat ganska mkt denna vecka och det är svårt att få in all grammatik. Tur man har 3 veckor till på sig att repetera och öva och repetera och öva och repetera och öva....fick lära mig ett bra citat en gång i tiden: "Repetition är all kunskaps moder" I'ts a keeper

Just det, bokade hotell och resa till köpenhamn igår och idag (Sj:s hemsida vägrade ge oss hembiljetter igår så bokade dessa idag). Blir en natt i köpenhamn med julmarknad på Tivoli och Nyhavn samt julklappsshopping på ströget. Härligt att få komma bort lite. Känns nödvändigt. Shoppa upp födelsedagspengarna från pappa och farmor samtidigt tänkte jag.
Oj, nu börjar Grimm igen. imörrn är det fredag!
Peace/Sofia

24

SÅ var man ett år äldre. 02.47 imorse blev jag 24 år. Och det känns gammalt...ja. så är det. Hade en förhoppning om att jag skulle ha mitt drömjobb nu och ha ett skönt liv med resande etc. men så vart det väl kanske inte riktigt. Men de dagarna kommer väl oxå snart. Börja planera interrailen inför sommaren snart. ..längtar.
Har iaf haft en skön 24:e födelsedag. Frukost på sängen av marcus, promenad i solskenet, födelsedagsmuffins, lite shopping på h&m (nytt linne), födelsedagsmiddag på Italia (med en hel falska rödvin), födelsedagsbio och nu mys hemma i soffan. ja, jag kan inte klaga. Blivit bortskämd hela dagen och vänner som hört av sig hela dagen.
Tack! tack för att ni förgyllt min dag.
ärligt talat har jag inte så mkt mer att säga än att jag är nöjd med denna födelsedag.
(min positiva inställning tycks löna sig).
Peace/Sofia

sista dagen som 23-åring

halvligger i soffan och mår som jag förtjänar efter gårdagen. Så fyller man ju år en gång om året bara.
Firade tillsammans med de bästa: syster & sambo, madde & buffy, camilla, mange & bogren. Var lite hetskt stämning under buzz-spelandet men fortfarande trevligt.
Fick en massa trevliga och drickbara presenter. hallon och lakrits glögg från camilla, en korg med magners och en liten bonus cider från madde & buffy och en flaska vitt från bogren och mange. Tackar!
Kvällen slutade med besök på o'learys (stod inte ut så länge så gick vidare) och mollys. Det var trevligt helt enkelt.
Fikat med familjen bringeland blev oxå gemytlig. lite kort, men gemytlig. måste nog säga att favoritpresenten hitills är biljetterna till Thåström i Oslo den 17/3. ser framemot detta något galet. Aldrig varit i Oslo å det var länge sen jag såg thåström. gillar mer nu sen jag såg honom sist.
Nä, jag orkar inte mer nu. bakistrött och en dag på ikea samt mediamarkt tog på mina sista krafter. men imorgon får man sova. ville ju gärna inte sova bort dagarna när syrran var här. nu har de åkt och man kan vila lite.
imorgon kl 02.47 fyller jag 24. härligt..? nej. men sånt är livet.
Just det: till pappa: tack för att du är så underbar. För mig är det alltid fars dag. Hoppas du gillar paketet! en påminnelse om hur söt jag var förr...hehe. kram
Peace/sofia

YES YES YES

För att börja med dagens höjdpunkt: jag fick VG på sista inlämningen i spanskan. NÖJD!
för att gå igenom dagen har jag hunnit: plugga,tvätta jeans + tröja, träna,damma, dammsuga, vattna blommor, handla (mat, sprit), hämta ut marcus' pappas fars dag present, baka muffins, laga och äta mat ihop med marcus, letat upp ett bord i källaren inför morgondagens fika,pumpa upp luftmadrass till syrran å sambo som anländer om ca 2 h, fixa täcken å annat till dem, fundera ut snygg outfit till imorgon .
Allt detta samtidigt som min kropp skrikit: jag B E H Ö V E R vila. men det går inte. imorgon blir först en sväng på stan för att visa syster butiken TGR, hon bör älska den samt behöver vi hämta smörgåstårtorna (om du inte vet vad du ska bjuda på eller ge mig så köp smörgåstårta du kan I N T E misslyckas.) .
Klockan 14-ish kommer marcus familj hit och då måste vi ha hämtat smörgåstårtan och fixat mina stackars muffins som antingen sjönk ihop som ledsna hundvalpar...(eller annat. kretiviteten flödar inte nu direkt) eller brändes sönder totalt. Så måste fixa glasyr till dem innan besöket anländer kl 14.....suck.
sen kl 19 kommer mer besök, och då väntas alkohol och trevligt sällskap.
Nä, ska glo family guy nu ,ett avsnitt på som jag missat. hoppas er dag varit lite lugnare än min. Peace/Sofia

11-11-11

Ja, ni fattar. Ni har förmodligen sett lika många facebook statusar som jag har. Suck alltså. Men sådana är vi. flockdjur. Skiljer oss gärna inte från mängden. och kanske inte jag heller nu då? eller...?
Jag har faktiskt en anledning till att uppmärksamma denna dag. En av mina bästa vänner från 7 år fyller år idag. Vi träffades väl en sådan där höstdag när lekis drog igång. Med så kort avstånd till varandra kanske man kan tycka att man bara kunde springa hem till varandra, men vi var lite lata. Vi bad våra föräldrar köra omvägen för att hämta oss.Det var närmare att gå. Men vi var bekväma, ihop.
Hon lärde mig mycket och har alltid varit smart samtidigt som hon är streetsmart. Den som ändå kunde vara något.
Dessvärre gled vi ifrån varandra, det var nog jobbigt å umgås med någon som inte kunde ge något tillbaka mer än beundran även om det dög i ca 7 år eller så.
Jag vill ändå ta detta tillfälle att gratta henne, även om hon inte läser detta.
Minns hur hon brukade reta mig lite sådär vänligt för att hon fyllde år 3 dagar före mig. 3 dagar äldre, hon skulle kunna ha varit 3 år äldre. Men vi gjorde vårt och våra föräldrar tycktes finna varandra. oxå det bara för ett tag.
Minnen är det jag har kvar och jag gläds åt dem dagar vi fick.
Tack Anna för att du var min vän, du har fortfarande en speciell plats hos mig.
Minns sist vi sågs, vi spelade buzz, fikade och din pappa somnade till vid bordet. Min mamma var inte med oss längre och stämningen var tryckt. Jag var glad över att se dig igen. Jag mer världsvan men ändå samma.
Gratulerar på din födelsedag älskade vän. Grattiskram!

Al fin, es viernes!

Med frukost i magen och snart kaffe ska jag sätta hjärnan i arbete med grammatiken igen. Men idag får de bli max 1½h eftersom sen måste jag träna, damma lite och dammsuga. Får ju besök idag så vill väl helst att det ska se fint ut.
Sen när allt det är klart måste jag käka lite innan jag sticker ner å möter marcus för att handla mat, sprit och andra förnödenheter.
men jag har det under kontroll. ganska säker på det. I N T E stressa upp mig
När vi väl handlat blir det hemåt för att baka muffins inför lördag och fixa med lite annat.
Nu fastnade jag i en tv-shop reklam. alldeles för mkt sånt på TV6...suck

Något fredagsmys får det väl bli, men först måste allt fixas.
Önskar bara vi hade ett ihopfällbart bord...ev får vi "bygga" ngt av de som finns hemma. hehe.
Nä, dags för kaffe. Peace/Sofia

Sönderstressad,,igen

Känner att jag läser, läser, övar, läser, övar men frågan är om något fastnar?
Det är svårt att plugga grammatik helt själv. känns alldeles för tungt och nu är det bara en månad kvar till tentan. Anmäld och JAG SKA KLARA DEN!
Yes, har gjort en helomvändning: ska försöka vara mer positiv. Vem fan vill umgås med en uttråkad och ledsen människa hela tiden? Sorry för mitt beteende. NU ska jag försöka se det positiva i livet. ok?`
Känner att jag är sönderstressad eftersom jag inte kan sova längre. Det finns så mkt som borde göras som inte har med skolan att göra som blir så mkt mer intressant att göra nu istället för studierna. komplicerat men enkelt.
Behöver gå igenom massa pärmar, kvitton, papper å annat skit som bara ligger.
Vore bra att gå igenom förrådet och kolla hur jag ska göra med vissa saker. Typ bardisken, om pappa vill ha tillbaka den elelr om man kan försöka sälja den.
Har en massa småsaker som jag inte vet vad jag ska göra med. typ porslinsfigurer etc. vad ska jag med dem till? vore bara bra att organisera ordentligt där nere. ev ta en dag senare i höst/vinter. tillsammans med sambon. i samband med julstädningen kanske. Dags snart.
och i helgen blir det födelsedagsfirande å måste damma av lite, dammsuga, handla sprit, mat å lite andra grejer. hade varit toppen med ett extra bord på lördag, men var fan ska man få tag på ett sånt? hmm...någon som kan låna ut?
Allt löser sig nog.
MÅSTE SLUTA STRESSA UPP MIG INFÖR SMÅSAKER. Vem bryr sig egentligen i det stora hela?
SKA försöka NJUTA lite....njuta. men på kvällarna kommer stressen över mig. tips någon?
på kvällarna kan jag ju sitta å glo framför tv:n om jag känner för det när det finns miljoner andra saker att göra. hmm...
Nä,dags att göra sig klar för kvällsjobb igen. gillar det, skönt å lugnt med trevlig arbetskompis.
Peace/Sofia

Rörig onsdag

Vaknade av att jag undrar "har jag inte sovit nog? varför har klockan inte ringt? vad ÄR klockan egentligen?"
Den här dimman gör att jag tappar tidsuppfattningen lite. det är lika ljust på morgonen som eftermiddagen innan solen går ner. oftast kan jag inte avgöra vad klockan är....suck.
Iaf insåg jag att min telefon dött. ngt hade tagit all energi från det  nyladdade batteriet igår. fuck. kan vara den nya roliga appen med rolig baksida etc...kan inga tekniska termer så förvänta er inga.
klockan var inte före alarmtid iaf, den var efter,,,ca 1 timme. Det är väl ganska ok att man vaknar hyffsat i tid trots allt, men inte bra. hela min rytm blev katastrof. började med å slänga in tvätten så den hinner torka tills ikväll. sen åt jag frukost i lugn och ro som jag gillar det. dags för tvätten igen. å sedan ta tag i pluggandet, massa grammatik att repetera innan 10 december. men det ska nog gå. måste bara komma igång.
dags för tvätten återigen. massa spring upp och ned. suck.  stör i pluggandet.
Fick lönebesked idag oxå, det var inte heller i sin ordning, som vanligt. sist fick jag 6 timmar för lite, å det följde uppenbarligen inte med denna gång . som vi bestämt. Så ska sticka tidigare idag dels för att hoppa in på apoteket för 2 ärenden, hitta mina jobb-byxor som sprungit iväg sist och sedan prata om lönen innan jag jobbar.
Har pluggat en stund, men motivation saknas.
Dessutom har jag inte fått ngt svar angående pappas present och snart måste det bokas. Suck.
kom även på att jag skulle ha ringt honom igår, får bli idag istället. imrogon måste jag ringa syrran å kolla hur de blir när de kommer å så.
Nä,dags för ltie lunch/mellanmål innan jag beger mig till jobbet.
Peace/Sofia

Söndagspromenad i dimman

Marcus tar sats för att kasta upp löven
Marcus kastar upp löven och väntar på fallande löv
Marcus försvinner nästan i lövstormen

Lördag

SÅ var det lördag igen.
Fredagskvällen fortsatte i trevlig anda,,,med ett litet uppstressande avbrott då Marie inte hörde sin telefon då jag desperat försökte få tag i henne för att få nya adressen. Efter ett samtal till hennes man så kunde jag cykla dit. När jag plingade på dörren var både hon och Isolde nyvakna.
Drack vin, beundrade nya lägenheten, pratade, glodde tv å öppnade paket. Fick ett superfin silverarmband med texten: A girl should be two things: classy and faboulous. Gillades starkt!
Efter tag tog Maries trötthet över jag var snäll och lämnade henne så hon kunde sova. Cyklade in till stan och hängde med Marcus å hans jobbarkompisar. sjukt intressant gäng, men tror de gillade mig.
Mötte upp dem på KM och när de sedan skulle tillbaka till Harrys var de kö å på ngt vis pratade de in mig förbi kön å betalning. härligt säger jag.
helt plötsligt var jag inne på harrys och på ngt vis hade jag lyckats bli full. hmm. Marcus var iofs ännu fullare.
Finns några kort på harrys hemsida som lär komma upp.....
KOm till slut hem efter besvikelse av icke öppet pizza ställe, käkade lite skinkmacka å la oss.
Nu har jag ätit frukost medan marcus inte orkat sig upp än.
Jag var tvungen att gå upp eftersom min sista dröm handlade om nygrillad kyckling, ris och bearnaisesås.....å jag kunde känna smaken i munnen. försökte få marcus att göra frukost, men det var lönlöst.
Nu får de bli tv tills han vaknat sen vet jag inte.
om ngn känner för de kanske vi kan göra ngt? we'll be here. Peace/Sofia

Tack älskling

Vaknade upp med den här bredvid sängen.  Älsklingen förgyllde min morgon!
Vaknade upp med den här bredvid sängen. Älsklingen förgyllde min morgon!

Gemytlig fredag

Började med att vakna när jag kände för det. innan larmet skönt nog. Frukost i lugn och ro. Skönt.
Cykla ner till stan i lugn och ro oxå. no stress=success.
Mötte upp Theres och efter en pratstund frågade jag om hon ville hänga med på fika till Kullzenska, skulle ju ändå dit å kvarglömt vin och skor till Emelie. Theres tackade ja, och efter en stunds parkeringsletande dök hon upp. fan inte lätt å hitta parkering i denna staden, stackarn.
Blev en mysig fika på kullzenska, smakade deras "budapest"-tårta. mumsigt. tack emelie för tipset!
Efter fikan tog vi en runda inne på TGR och jag fick köpa mina lakrits-choklad stänger. kostar 2 för 10. köpte 6 st, men fick två gratis,,,behövde bara betala 20 kr. gillas.
fortsatte dagen med handling på ica (de som itne finns på netto får köpas där).
väl hemma satte jag på mig träningskläderna och körde ett pass. Skönt fax.
Marcus vaknade till liv oxå.
Har även hunnit vattna blommor, slänga söndervissna blommor, duschat och snart ska jag käka lite kvällsmat.
Ska ta med mig lite vinrester hem till marie sen. hoppas på en trevlig kväll.
Marcus ska iväg med sina jobbarkompisar å jag orkar itne sitta ensam hemma igen.
Önskar er en skön fredag. Peace/Sofia

Trist att behöva säga "nej tack"

Jag har en kollega som är sådär snäll så man inte riktigt vet vad man ska göra åt det. Försöker le och vara glad och svara på frågor i hennes närhet för det tycks göra henne glad.
Hon är sådär underbart, mysigt snäll ni vet?
Genomgod mot alla. orättvisor bekämpas nog lättast med en snäll gest enligt henne.
Och idag, som så många andra gånger, satt vi i fikarummet och när SS gått och jag satt mig bredvid henne å en annan kollega smusslar hon upp 3 kanelbullar till oss. Som hon varit och köpt, till oss.
Och jag ville bara krama om henne. Det snällaste någon gjort mot mig de senaste månaderna. Så urgulligt.
OCH SÅ MÅSTE JAG SÄGA NEJ TACK?
Jag hatar min glutenallergi vid vissa tillfällen att jag skulle kunna ha ihjäl mig själv för att slippa lida av detta. Oftast säger jag " äh, det gör inget, jag klarar mig". men innerst inne skriker jag "JAG VILL OXÅ HA!"
Tror jag ska ta med någon överraskning till henne någon dag. ställa i kylen med en lapp bara. Eller köpa henne lite kaffe, eftersom hon är så snäll och brygger till oss.
nä, efter 4 dagars jobb och grammatikövningar är det nu dags att ta itu med uppgiften som ska in imorgon. Tror att den faktiskt är hyffsat klar så får bli finslipning.
Behöver få vila lite. träningsvärk och trött efter jobb.
Behöver handla sen oxå när marcus fått sova ut ordentligt (behöver det efter 24 h vaken)
Hasta luego! Peace/Sofia

orkelös

Sitter och försöker öva lite grammatik. hitta vad jag har mkt fel på och sedan ska det övas mer och mer och mer.
dock verkar min kropp ha givit upp för idag.
Orkar inget, knappt så jag orkar skriva här. Ska nog ta å fixa mat. saknas energi efter jobb, plugg, tvättande, diskande, dammsugande, träning....på tal om det. måste gå ner till tvätten. hänga upp det sista.
Göra klart övning sen tvätten sen mat. bra plan.
see youse.Peace/Sofia

ytterligare en ledtråd..?

Sitter och glor tv. insett en sak. jag ser hur mycket tv, serier, nyheter, människor, mat, etc. you name it. samtidigt som allt bara går förbi mig. jag hör inte längre, jag ser inte längre, jag tar inte in på samma sätt som förr.
Minns när jag faktiskt kunde minnas saker. jag var duktig på saker eftersom jag kom ihåg alla kunskaper.
Något har brytit ned mig totalt.
Något har gjort att jag inte orkar bry mig längre.
Något gör att jag sakta tynar bort  till ett tillstånd då inte ens döden vore en räddning.
Något gör att jag vill se hur det går.
Något gör att jag vill se om jag kan lyckas,
Hoppas en flytt kan bli min räddning.
Hoppas jag snart ser ett ljus i tunneln,,,ett ljus som itne innebär avslut i en grav.
Hoppas jag snart kan börja älska igen som jag gjorde förr.
Hoppas jag snart kan uppskatta mitt liv igen.
För just nu är jag olycklig innerst inne och inget kan riktigt glädja mig. Så där som det gjorde förr-
Grattis till er som ville bryta ned mig....ni lyckades, även om jag gissar att det nu inte är till någon glädje för er.
We had the time of our lives.....or I mean " I had the time of my life" and now it's all downhill from here. or?
Få mig att sluta känna mig övergiven
Få mig att känna mig älskad
Visa att du finns för mig
Jag behöver dig nu,,,,jag behöver få vara jag nu.
jag behöver en vän.
Var är du nu?

Redan november?

Sitter med mitt kollegieblock, mitt spanska grammtik övningshäfte och alldeles för söt cola framför mig. (marcus skapelse m.h.a. sodastream och smaktillsättare.)
Duktig och planerande som jag är skriver jag alltid datum i kollegieblocket, började med det på högskolan för att ha koll vilken lektion vi pratade om vad etc, nu är det en vanesak.
Dock insåg jag när jag skrev att det är den 1:a november idag. Shit alltså.
13 dagar kvar tills jag blir ett år äldre. (vilket jag knappt vill fira)
30 dagar till december och snart jul m.a.o.
skulle kunna göra en lång lista med massa "i väntan på"-saker, men jag behöver plugga.
Ville bara påminna resten av världen att det fax redan är 1/11-11.
Peace/Sofia

RSS 2.0