Bio

I just got one word:awesome
http://eldfarlig.blogg.se/germignyttliv/?tmp=27235910

Nu ska jag nog snart gå och sova. I helgen väntas födelsedagsfirande x2 och familjemys.
Peace/Sofia

Så funkar jag

Vet inte om jag nånsin skrivit att jag presterar som bäst under tidspress....men så är nog fan inte fallet. Vi gör om regeln och anpassar den efter mig; jag arbetar som effektivast under tidspress.
Just nu är det en massa annat som tar mitt fokus;
-musikhjälpen,återträffen (i bakgrunden)
-städa
-baka (morotskaka, müsli,bröd etc.)
-laga mat
-äta lunch
-snyta mig
-etc.
Motivationen till att göra ngt när deadlinen är om över 3 veckor är väldigt svag.
men att jag skulle prestera sämre pga detta är dock osant. beviset: mitt VG jag fick på senaste uppgiften som jag knatade ihop under ca en vecka och lät ligga i 2 veckor och lämnade in häromdagen. Awesome.
Så egentligen har jag denna uppgift "klar" på papper, ska bara in i datorn. MEn motivationen tryter. Vill göra så mkt annat...
Men ska väl fixa lite hemmagjord müsli oxå så kan jag skriva mer efter det. Tror min rastlösa hjärna kommer vara hyffsat nöjd då. måste ta ut morotskakan nu- Peace/Sofia

lärare alltså

Lägg gärna upp 30 sidor av övningar och teori.
Skriv inget om att det är vissa övningar som är viktigar än andra så du eventuellt kan göra resten sen och fokusera på de viktiga.
Gå gärna igenom 2 av de 30 sidorna du lagt upp.
Nämn att du har ett facit du kommer att maila ut.

Det överstående är bara ett recept på hur man lyckas förbanna en elev bäst. ok?
Så ni alla vet om ni någongång är sugna på att göra min dag ännu jävligare än vad den kan vara,
Satt hela dagen igår (minus 2h träning,dusch och lunch) och kämpade med dessa uppgifter. Allihopa...alla 30 sidor. Och NEJ,DE VAR FAN INTE ENKLA.
var fick du det ifrån kvinna?
efter 6 h med grammatiska övningar hit å grammatiska övningar dit så var jag så förvirrad att jag inte ens kunde läsa beskrivningar på svenska.
men visst, vi är på nivå två, jag vill bli översättare (grammatiken känns som en rätt så viktig detalj i hela den biten),vissa övningar kanske var lättare än de andra. men de svåraste var så svåra att jag tror vilken som helst person med spanska som modersmål skulle knyckla ihop papprena och gå å göra ngt vettigare. Ta en promenad i solen eller dricka ett glas vin kanske.
Jag är sugen.
Men nu väntar en eftermiddag med grammatikuppgiften som ska in innan kl 23.00 idag. (yepp,,bra tid där ;))
När den är klar , om jag hinner, ska jag nog bara slappa. ok?
Huvudet är inte med mig, allt jag läser försvinner...kanske dags för mindfulness igen? ja, det låter som en bra idé innan jag börjar med grammatikuppgiften.
Nu ska jag äta upp min goda laxwok jag gjorde igår med "Hem till gården" som underhållning.
Hoppas er vecka startade bättre än min.
Peace/Sofia

Summering av helgen

Äkta vänskap är när samtalsämnen som bajs inte känns som ngt konstigt.

Gläds åt att du har funnits

Idag skulle en av mina allra bästa vänner under min uppväxt ha fyllt 25 år.
Jag vet att vi sällan sågs de sista åren, men min kärlek till dig som person fanns alltid där.
Du gjorde alla galna saker.
Du vågade allt.
Du hade modet att stå upp emot folk som sa elaka saker.
Du visade mig en värld av äventyr och lite halvförbjudna saker.
För mig kommer du alltid att vara en av mina största idoler och förebilder.
Jag vet att med mig lever ditt minne kvar.
Jag vill gråta för att du inte finns längre, men gläds istället åt att du har funnits, precis som din gravsten uppmanar.
Erica, håll en plats varm åt mig var du än är <3

20 April 1987 - 11 december 2009.
Love/din fia

Frågan är...

...om jag inte jobbar bättre under press. NU har jag så mkt tid känns det som att min motivation har tagit vårsemester. Wish you were here! Allmän känsla bara.
Har hitills fått 5 uppgifter nedkladdade i ett dokument. (inlämning på tisdag). Men de är långt ifrån klara, måste fundera ytterligare kring grammatiken. Önskar den ville komma till mig som den gjort förr. När man var yngre och kunde ta in ord etc hur enkelt som helst. min åldersnoja är fan inte rolig just nu, ser de där siffrorna springa mot mig som i en mardröm. kanske därför jag knappt kunde sova inatt. om jag nu ens sov.
jag arbetar med grammatiken, jag ser den framför mig, men den går inte in. Det är som att direkt när den passerat ingången så letar den efter en nödutgång och när jag minst anar det har den rymt iväg tillsammans med en del av statsvetenskapskunskaperna för att gifta sig hemligt på en strand i bahamas.
Så känns det just nu. Inget bra upplägg för grammatikuppgifter med andra ord.

dessutom är det en massa annat jag vill få gjort samtidigt som jag bör fokusera på studierna: tvätta, träna, byta däck, äta, laga mat, mysa, se serier, läsa bloggar, läsa nyheter, spela mobilspel,gå promenader, handla mat,,,,livet är en enda ond cirkel som aldrig tycks lätta.
men jag försöker tänka annorlunda.
Visst, grammatiken kanske inte är den bästa just nu, MEN, jag får göra mitt bästa. Mer kan jag itne just nu. Spar väl krutet tills jag kmr in i GBG. Då behövs nog all motivation jag kan få. ok?

btw, om ngn har tips på bra boenden, roliga saker att göra, eller annat kul i följande städer mottages detta gärna: Berlin, Prag, Budapest, Venedig, Rom, Barcelona, Paris & Amsterdam.
Det blir en rejäl runda i sommar, men kul ska vi ha iaf.
Nästa vår hopppas jag på NY.
Ibland önskar jag att jag vore en lyx-hemmafru som bara kunde läsa böcker, fika och laga mat hela dagarna. Samt kanske engagera sig i organisationer för miljön etc och resa jorden runt.
Nä, dags å ta hand om tvätten. Trevlig onsdag på er. Peace/Sofia

schizofrent väder

Vaknar upp, funderar en kort millisekund på varför marcus inte är hemma. Skulle ju kliva upp lite senare än honom idag, inte som vanligt :15 min efter att han gått hemifrån. Vafan? vrf har min klocka inte ringt?
Svaret var som vanligt: mobilen är stendöd. Så där som den gör ibland. Fuck. vad är klockan? reservklockan visar 9.24. lektionen börjar om 45 min. Tur man vaknade med sådan marginal och lektionen är HEMMA via nätet. I'm lucky.
Dock hade jag hoppats att min kära sambo skulle minnas att jag igår nämnde för honom i förbifarten att jag skulle upp 1 timme tidigare. Men klart, hans hjärna tar ofta sovmorgon till kl 14 så tänker inte klandra honom. ;)
Inför nästa veckas lektion ska jag se till att mobilen ligger på laddning och ev ställa reservklockan. Dumt å tänka "äh,batteriet håller nog till imorgon". dumma mig. tur man har vant sig vid att kliva upp vid 9.30 iaf.
kan oxå tillägga att vädret är lika förvirrat som jag. Vaknade upp till blå himmel och strålande sol. mummel på min pluggdag... men efter 20 min in på lektionen sneglar jag utåt och ser världens snö/hagelstorm blåsa förbi för att 10 min efter vara blå himmel och sol. nu snö/regnar det men solen skiner emellanåt. helskumt väder.
föredrar nog nästan det här vackra vädret vi hade igår. Nästintill vindstilla och underbar klar solnedgång. jo, vart en kort promenad efter maten igår, som för övrigt vart toppen. hembakade baugetter med soltorkade tomater och oregano i samt potatis och linsgryta till. underbart.
idag blir de nog tråkig gammal lax å ris.
Nu måste jag plugga vidare, äta lite lunch och boka däckbytartid.
Peace/Sofia

Så var det söndag kväll igen

Helgen har väl varit ganska skön. Lördagen började med frukost och sedan en promenad (med mina nya easytone skor för å tighta till rumpa och ben) till fiskbutiken för att köpa nya fiskar. Blev 20 st kardinaltetror och två nya malar (sådana som dog efter en dags sist, fick de gratis denna gång såklart eftersom de förra uppenbarligen var sjuka eller liknande).
Efter den promenade vart det en tur med bilen till giraffen för ett besök på systemet, apoteket och coop.
Väl hemma slappade vi lite och sedan vart det grillning och kubbspel.
När väl kvällen kom insåg vi att folk var för trötta för utgång å vi orkade väl inte gå ut själva. Hade hoppats på en hemmakväll med trevligt sällskap, men men. Tur jag har min smileypie som förgyller mina dagar. Blev tv-spel och vindrickande bara vi två.
Vaknade upp idag med frukost på sängen. Underbart min älskling!
Efter att vi vaknat tog vi på oss inlinesen och sedan bar det av mot Dunö. Efter en timme och 8,5 km var vi framme. Fick kaffe, diskuterade jacobs uppsatsämne, njöt av solen, tittade på NYC bilder, åt god mat. En toppenmysig och trevlig eftermiddag med andra ord.
Nu är vi hemma efter ca en timme och 8.5 km till på inlines. Skön motion. trött i fötterna och kroppen, men det var det värt.
Nu ska jag bara njuta av resten av kvällen. Tack för det fina vädret!
Peace/sofia

Påskhelgen över

Ja, så var det måndag,,,nej, TISdag. Gud vad skönt. Det har verkligen varit en lååång och skön helg. Kanske har den gått lite för fort här och där, men samtidigt har vi bara gjort vad vi vill. Fredagen spenderades hemma med att sova ut, en promenad tror jag och sedan middag på kvällen med Jessica. Gick hem tidigt (runt 22-tiden) eftersom på lördagen var det dags för påskmat med Jenny och Ole. Vart toppenlyckat trots en stressig förmiddag med matlagning (köttbullar, skinka, korv, potatis, morotskaka etc.). Åt god mat, spelade en massa spel och åt en toppengod morotskaka av mig och marcus (teamwork då han gjorde toppingen och jag själva baskakan. Sjuuukt god vill jag lova).
Jenny och Ole behövde dock åka hem runt 23-tiden så då spelade vi tv-spel tills vi inte orkade mer.
Söndagen var oxå en skön sova ut dag. (vaknade dock runt 11-tiden  varje dag) . Inget planerat så for ut till Dunö för att mata fiskar och sedan svängde vi förbi Team Sportias outlet där ute. Vart ett par Rebook Easytone till mig för 599kr och en snygg och bra regnjacka till marcus för 199 kr. bra med outlet.
Efter detta hade varken jag lr marcus lust för att sitta hemma så vi for till Öland. Hittade några loppisar vi skuttade in på, dock inget sminkbord. Sedan tog vi en sväng i Nunnedalen samt på Alvaret. Fascinerande landskap, verkligen.
Söndagen avslutades med god mat och film.
Måndagen var ju oxå ledig och mitt sug efter att gå i affärer kom fram. Blev ett besök på Modehuset vid Hansa City. Fann äntligen ett par snygga, lite längre shorts (letat efter sådana i säkert 4 år ..). Hittade även ett snyggt skärp och fleeceleggings. Gött. Marcus köpte 2 par nya byxor, röda och blåa. Hett med färg nu i vår. (allt jag köpte var svart ;))
nästa steg var att finna ilägg till mina skor, hoppas det ska hjälpa min rygg lite. Och fick bra hjälp på Deichmann så var det löst efter 5 minuter. Nästa besök var på h&m för en mascara till mig och sockar till marcus.
Kikade såklart in på Carlings men då var mina pengar slut. Annars hade jag köpt ett linne jag haft ögonen på ett tag. men men, knappast behövligt (min linnehög är så stor att jag kan sy segel av dem). Sista besöket vart på MQ där marcus hittade 2 snygga t-shirtar hyffsat billigt.
Tog en fika på En trappa upp och sedan for vi till Stadium, men där vart det bara 2 par kalsonger. Absolut sista besöket var till City Gross, för mjölk - och lite annat.
Vart en skön dag. verkligen.
Väl hemma så vart det dags att ansa marcus stora kalufs. Tog väl en halvtimme sen hade vi kontroll över den. hehe.
Till kvällsmaten blev det de två första avsnittet av Game of Thrones säsong 2. Nice.

Nu måste jag sätta igång med denna tisdag. har ingen stress, men vill heller inte få det. Så bäst å få kontroll över så mkt som möjligt.
Ha en toppen vecka. Peace/Sofia

Vacation, vacation, vacation,

Välbehövd dessutom. eller snarare mer ledighet än semester, men ändå.
Har bestämt mig, eftersom det är fruktansvärt lugnt i pluggandet (ingen lektion nästa vecka, grammatikuppgift flyttad en vecka, nästa inlämning i litteratur är om ca 1 månad) , att ta HELA påsken ledigt. Dvs, inga studier alls. Bara sova, vila och göra saker JAG vill.

självklart vill jag studera spanska, men när det är för mkt på en å samma gång tappar man suget lite, ok?

Såklart blir det hög växel nästa vecka med. Förbereda uppsats, lika bra å göra klart dem, förbereda grammatikuppgift. Men jag kan göra det utan total stress över mig att jag MÅSTE göra ngt. Snarare använda marcus-nylärda-ord BEHÖVER göra det. ok?
Nä, idag blir det att handla inför vår påskmiddag på lördag och sedan blir det ngn magners med Daniel på Krögers. Rykte om uteservering ... ;)
Håller även på att tvätta , efter min träning. Man hinner mkt när man går upp kl 06. men jag tänker inte börja med det bara därför.
Tror jag behöver en kaffe fax. Hoppas det hjälper lite mot trötthet.

Vill passa på att gratulera mina underbara vänner Marie & Andreas till deras förlovning. Lycka till. Ser framemot bröllop nästa vår då...;p

Önskar er en kanonbra påsk, ifall jag ej kikar in här mer. Peace/Sofia

Martes

Hola. Hoy es martes y un dia muy.......uuuäääh. orkar inte . har snart lektion i skriftlig språkfärdighet (grammatik) och sedan efter lunchen är det dags för sista litteraturlektionen. Efter den har vi bara två inlämningar i den kursen och sedan är den klar. antar att man kan lämna in dem under tiden (hålla deadlinen bara 27/4 och 18/5) och få dem godkända, ev rätta till dem lite. Ska börja med den första av de sista två nästa vecka. Efter morgondagens tenta så tar jag fan lite påskledigt. Ingen bok att läsa, ingen grammatiklektion nästa vecka, grammatikuppgift och lektion 17/4 och det känns väl ganska ok att ta itu med nästa vecka. E
Efter all stress och jobb behöver jag lite påskledigt, oK? anyone who does not think so? screw youse.

Hade en toppenkväll i lördags iaf. Även om grillning knappast stod på schemat efter snö och iskalla vindar så vart de iaf lite wii samt move med trevligt sällskap. Kvällen slutade med Magners och dans på Krögers. Sen NÄR blev krögers ett dansstället? charmen har försvunnit lite pga detta, suck.
Mår iaf bättre efter en avslappnad kväll i trevligt sällskap. Självklart släckte vi ned lamporna och det mesta av elektriciteten i lägenheten. Vart väldigt ljust pga alla värmeljus. men mysigt trots allt.
Söndagen spenderades hemma, bakfull med tentaplugg och sedan pizza.
Idag behöver jag nog fan en promenad mellan allt pluggande. Först lektioner mlln 10-15 sedan tentaplugg. Not fun. får bli tentaplugg hela kvällen. Hann inte så mkt igår pga förberedelser inför lektioner (pluggade i 8 h som man ska). så idag får det bli desto mer . Suck. Har bara hunnit plugga fre-sön och idag sen då. Inte så bra, men det mesta sitter nog kvar, lite detaljer som behöver in bara. Men de klarar jag ikväll.
SKA SKA SKA klara den.
Nä, måste förbereda mig inför lektionen. Peace/Sofia

RSS 2.0