Energy refill?

Nä, en helg full med andra aktiviteter istället för studier hjälpte inte. Motivationen ökade inte. Jag är än mer tröttare och ögonen eller snarare linserna, är sådär suddiga de kan vara och hjärnan tycks vara kvar i vårsolen. Kan ha ramlat ur under gårdagens inlinestur. För de var väl igår vi åkte inlines? jag minns fan inte. lovely.
och NEJ, det beror inte på sommartiden som alla vill skylla på. För mig är klockan vad den är,ok? en timme framåt, ja, det gällde inte bara i söndags, utan även resten av tiden fram till vintertid. ok?
min trötthet? behöver nog ett vettigt jobb, en bra dygnsrytm och kanske en semester. vem vet?
helgen vart iaf full med aktiviteter som jag nämnde. promenad till stan (hittade lite skit på TGR såklart) och tog en fika på kullzenska. hemåt för å "måla" köksön/bänken. Vart utomordentligt vackert när man väl såg det färdiga resultatet på söndagen. på med fina "klistermärken"/väggdekorationer på "kaklet" ovanpå och voilá,färdig.
lördagen vart oxå en tv.spelskväll med oss själva. försökte få kontakt med omvärlden via facebook, men mina vänner hade nog bättre saker för sig. mysigt å bara umgås med marcus med. <3
söndagen? inlines med glass och ltie annat småfix. började även smått att planera vår tågluff.
Tips mottages gärna.
har en genomförlig plan på vilka städer vi vill se. frågan är dock hur pass bra det kan bli. ingen kan vet. å går tiden åt helvete för fort så får man la ta en weekend i amsterdam eller barcelona. städerna står ju kvar, eller hur?

nä, jag ska ju plugga. hur hamnade jag här? peace/Sofia

highway to helg

ja, så var det lördag. har varit full rulle. från måndag morgon till fredag kväll. studier, inlineseåkning, handling, träning etc.
igår var vi iväg å köpte ett bord på förmedlingscentralen. letade efter ett bättre eftersom vårt hemmabygge var så rangligt. nu har vi ett stadigt och ca 5 cm högre teakbord. Det bästa är att man kan lägga i en skiva och då blir bordet högre och man kan ha det som matsalsbord. Så nu kan vi bjuda hem folk på middag. behöver bara lite fler stolar från ikea. sådana där billiga ihopfällbara räcker la.
men det kostade iaf 300 kr. kollade på ett på mariaretro, men de kostade 2000 å tror inte att de var lika funktionellt som detta, visst en å annan repa, men kan ev fixas med lite bets eller liknande.
Snart ska vi iaf ner på stan, först förbi mariaretros butik å kolla på sminkbord, men tveksam om det blir det som jag köper. vill ha ett mörkt helst i teak. tips mottages gärna.
sen tar vi en tur förbi baronen oxå tror jag.

för å diskutera tråkigare saker, fick ju tillbaka tentan häromdagen. iofs var det positivt eftersom jag trodde jag var 21 poäng ifrån godkänd, var 21 poäng ifrån max. alltså 6 poäng ifrån godkänt. kändes lite drygt. men de är bara å ta nya tag. det mesta sitter nog kvar och blir repetition som gäller. skönt att jag får göra den här i kalmar å slipper resa igen. även om jag gillar att träffa min familj så orkar man inte så många resor å plånboken blir rätt tom. så blir hemmaplan nu ett tag framöver. skönt. oxå med tanke på marcus nya dagschema. helgerna är fria för oss tillsammans.

just de, de är deklarationstider ju. prisa gud, här kmr skatteåtebäringen. yes. så var det även iår. får tillbaka 4600 kr. gött. passande till vår resa i sommar. spec med tanke på att jag förmodligen inte kmr jobba så mkt. får lösa pengaproblemen senare. orkar inte. vill leva lite oxå. ok? har alltid en reserv att ta av.

måste gå in och välja skola nu snart oxå. kan göra det nu, men drar på det av ngn anledning. men det ska göras nästa vecka. jag vill komma in, please let me!
nä, dags å gå ut i solen. gör det ni med! peace/Sofia

VÅR!

yes, nu är det vår.
Igår tvättade jag. eftersom termometern (som jag fick av pappa, deras gamla) visade 17 grader så hängde jag ut tvätten. underbart. torkade på ca 2 h. gött. Dessutom, samma kväll tog vi en runda med inlinesen på de nysopade gatorna. förvånansvärt bra sopat vilket var skönt- tack kalmar kommun!
idag blev det dock inget njutande av solen. fruktansvärt fint väder, men jag har varit inomhus i stort sett hela dagen, läst klart en bok (en väldigt bra bok, recension kmr senare på min andra blogg eldfarlig.blogg.se/germignyttliv) samt tränade. Vart en kort runda med cykel till netto för å handla lite. ja, vår handling häromdagen räckte inte. Det gör aldrig det. som tur är är netto ganska billigt så man kan göra sporadiska besök dit.
imorgon blir det mer bokläsande och sedan är det helg , med allt vad det innebär.
Vill få köksön, eller vad man ska kalla den, betsad, kolla på mariaretros rea, såg ett fint sminkbord i fönstret och ett eventuellt nytt vardagsrumsbord. sen får vi se vad som sker, planera lite tågluff kanske. Vore bra å börja med de snart kanske.
Nä, dags å njuta av kvällen efter vår goda räkmiddag. peace/Sofia

oplanerad omtenta

Yeah, för er intresserade finns det bilder från helgen i Oslo. på dayviews, sök på mitt användarnamn: tidqvist.
Jag hade en massa kul å berätta. Vi njöt verkligen hela helgen. god mat, trevligt sällskap. THÅSTRÖM live, sol sista dagen och mkt mera.
Men känner mig alldeles för dyster efter beskedet om att jag måste göra omtenta. Eller egentligen tror jag iaf att det är det som mitt dystra humör beror på. Eller så kan det vara det faktum att jag inte fått sova ut på över 1 månad. Jag känner ett stort behov av att få sova. L Ä N G E.
och imorgon har jag detta planerat. Även om jag egentligen borde gå upp och plugga så går nog min hälsa före detta. Jag måste få vila lite. Får se om jag kan göra detta. men jag vill känna att jag kan vila iaf. Kände det förut, därför jag "planerat in" denna utsovning. Men nu är underkänt-beskedet på tentan kom känner jag noll lust till något.
MEn som sagt, jag tror att det är sömn jag behöver. Så kmr jag vara som ny sen. Så låt mig sova imorgon.
Sova, plugga och tvätta. Har en planering och om jag följer den ska nog allt gå bra.
men det känns väldigt stressigt just nu, vilket gör att om 2 veckor kmr jag ha det liiite lugnare. tror jag.
Men som sagt, bilder säger mer än tusen ord. Så skutta in på min dayviews och kika.
Nu ska jag vila hjärnan framför tv:n.
Peace/Sofia

Resfeber

yepp, imorgon bär det av. Lånat bok inför resan, skrivit uppsatsen (på 2 dagar, toppen, NOT), packat det mesta (behöver dock köpa batterier till bagagevågen), hunnit med fika med Jessica (från Karlskrona), tränat,,,oj, vilken produktiv dag.
Ska kolla igenom uppsatsen en gång till ordenligt och sedan blir det matlagning. Måste till Ica sen en snabbis å köpa en youghurt jag kan hälla i mig till "frukost" imorgon..oj, göra macka till resan oxå kanske. Chansen att de har glutenfria mackor är så minimal. Dessvärre. Vilken värld vi lever i, suck.

Hörde just en sketch på radion där de skulle göra glutenfria muffins,,,,på vetemjöl. "det är ju inte säkert det är gluten man är allergisk mot,,,kan ju vara laktos oxå..." "men alla tester man kan göra då?" "Äh, de går ju inte å lita på..." haha.

men nu var det ju inte det här jag skulle göra.
men jag har sådan resfeber å flyga gör man ju inte så fruktansvärt ofta. men kort restid för typ samma pris som SJ ...så det blir toppen. kanske inte så jävla underbart å gå upp å vara på flygplatsen 05.25 (!!!) men det får gå. lägga sig tidigt och sedan njuta hela helgen.
Thåström 17/3 (St Patrick's Day !!) ska bli helt underbart. <3
Nä, jag måste kika igenom uppsatsen. ok?
Peace/Sofia

Time flies by

Oj, är det redan måndag igen? Veckan hos pappa försvann med hjälp av tentaplugg. Helgen försvann A L L D E L E S för fort. Saknar dig så mkt att det gör ont. igen. <3 jessica!
men ärligt, jag har varit uppstressad å jävlig hela veckan hos pappsen å när jag väl ska åka hem tycker man väl att jag förtjänar lite smidighet. Men detta kan man inte hoppas på när det gäller resande med SJ.
Jag kan säga en sak , och detta vill jag uppmärksamma er på: jag ställde, vad jag då trodde, en dum fråga till tågvärdinnan när tåget sakta rullade ut från Karlstad station. Frågan löd "-är det några förseningar?" Märk här att klockan var 17.13 ca sådär. Svaret kom snabbt "-nej, det kan jag inte veta nu, vi kom iväg i tid". "-ok" sa jag.
Tyckte väl då att det var en dum fråga, vrf fråga det liksom.
mmm..hmm....(tänk er bitchig brooklyn-brud-dialekt)
när jag 3-4 h senare sitter på en buss pga kopparstölder minns jag denna lilla incident och ville bara strypa ngn. Men som jag lärt mig efter 2 mån i terapi så bör jag fundera på hur jag ska kunna vända denna dåliga tanke till ngn bra. Så jag beslöt mig för att skratta åt eländet och det fick räcka med att svära lite åt det och skratta med marcus i telefonen. Men ni kan förstå min irritation. eller?

Men marcus i telefonen gjorde mig gladare och av ren trötthet skrattade jag åt hela situationen men 2 h buss mlln nässjö å alvesta. drog ett ganska elakt skämt men jag vill nog säga det. bakgrund: jag satt på en buss med 50 andra förvirrade människor .... min tanke var "var det så här judarna kände sig".

När jag väl anlände till kalmar 3 h försent ungefär och såg marcus & Jessica studsade jag bara. upp å ned av glädje!!!!! när jag väl kom ut å de såg mig gick vi mot varandra tills det slutade med att jessica och jag sprang mot varandra och kramades och jag ville INTE släppa. sent som det var men uppiggad av sällskap från en av de,,,,NEJ, två av de bästa i världen så kunde jag inte sluta prata. berätta, lyssna, glädjas....till slut slocknade vi alla 3 runt 2-tiden. helgen fortsatte toppen. frukost med jessica, fika med tjejerna och träffa tall-tania igen! marie dök upp trots förkylning/influensa. 2 h tror jag vi spenderade på fiket. Precis som förr. lovely. dessvärre fick marie ge upp å fortsätta kurera förkylningen. men vi andra drog hem till mig.
kvällen fortsatte med middag ihop och melodifestivalen. tall-tania fick ta bussen hem till nybro och jag och jessica drog en runda på harrys. fastnade i samtal med en trevlig sjöman, som limmade på jessica ngt  O T R O L I G T. men vi dansade och hade kul! söndagen blev promenad och lite halvledsna miner. Gick fort från bussen, annars hade jag nog sprungit på, krypit ned i jessicas väska och rymt en vecka.

men jag har för mkt att göra. måste fortsätta grammatiken och läsningen nu efter lunch.
"frisläppt" från terapeuten iaf. ses igen om 3 mån. se om jag klarar mig tills dess. lr snarare hur jag klarar mig. jag vet ju att jag kan.
Så nu ska jag fortsätta med studierna.
Hoppas ni är nöjda nu med denna uppdatering. ont om tid den kommande veckan med. Peace/Sofia

ojski pojski

Ögonen öppnades kl 09 imorse. Visst, inte superpigg, men dags att ta tag i dagens utmaningar ....tentapluggande!
Fast började såklart dagen med en frukost som gjorde att jag fastnade i en film jag gillar. Dock kände jag mig stressad å började plocka med saker så jag missade slutet. Dessvärre....suck. hade jag bara kunnat sitta kvar i 10 min till hade jag fått se de. minns fan inte hur den slutade. vrf?
Sen satte jag igång att plugga. Ngt kanske som inte var så förbannat lätt. Bente gick iväg på en promenad men Maria å Tommy satt i varsitt rum med musik lr tv på. Maria sprang runt för å göra sig klar för å ta sig in till stan. När maria gått fick jag en liten lugn stund. Sen försvann även Tommy en stund och då var det H E L T tyst. Dock behövde jag äta lite lunch, vilket jag gjorde fort. Fortsatte studierna en stund i lugn å ro (om man räknar bort störande grannar). Sedan kom Tommy å Bente hem igen.
Tog en fikapaus med Bente och sedan fortsatte jag mina studier. Vilket kanske inte var det lättaste. Bente fixade mat i köket, Maria kom hem å kollade på tv med öppen dörr, pappa kom hem å sedan vart de mat.
Efter maten ville pappa å bente vila lite innan vi tog en promenad så fortsatte pluggandet. Dock gick alla in i sina rum och ingen störde mig nämnvärt.
Sedan kände jag att "nä, nu orkar huvudet inte mer".
Promenad en stund och frisk luft. Lycklig fia.
efter det försökte jag prata lite med marcus, men störde i tv-tittande och vi hade inte så mkt att prata om så vi la på ganska omgående. Kul å se varandra live lite. Sen dess har jag mest slötittat på tv och surfat runt lite. 
Ska glo karatefylla via tv6play snart eftersom pappa å bente ville se nyheterna. Sen får de nog bli sängen för mig. Är rätt mör i huvudet å imorgon blir det lika mkt plugg. Fortsätta med frågorna från idag, lektion etc.
Nä, orkar itne se mer text längre. Peace/Sofia

Dags att njuta av solen

Ja, fasiken vad skönt det är ute. Det är sådär precis lagom kallt/varmt skönt att man kan ha vinterjacka , men med converse, mössa å halsduk till. Lite blandat sådär, men ändå skönt. Me like.
Vaknade till vid halv elva imorse å tyckte väl att de var lika bra å gå upp (kände mig lite som grisen på bilden). Solen sken och pappa & Bente åt frukost på ballis så joinade dem. Skönt som satan och frukosten pågick i över 1½ h. häääärligt med en ledig dag. (imorgon blir de lite studier igen).
Efter frukost å dusch å så blev de promenad: passerade sjukhuset, vidare till Mariebergsskogen och sedan in till stan för en fika på espresso House. Trevligt. Efter detta promenerade vi förbi Ica på hemvägen å ingandlade saker till Tacos ikväll. Sedan var det dags att gå hemåt. 3h var vi ute och sammanlagt gick vi 9,12 km. Känns helt ok. Är lite trött, men skönt trött. Kanske lite mindfulness på det. hmm.
Såklart ringde jag älsklingen när vi kommit hem. Kunde inte de igår på grund av utgång med maria.
Det var roligt. Maria fick en 20-åring hängandes över sig , men vi hade stenkul ändå.
Hade faktiskt överhuvudtaget en bra dag igår. Efter tentan väckte och våldgästade jag Remi. Tvingade med honom in till stan 2 h innan han började jobba för å käka lite å njuta av solen. Skönt å få diskutera politik å annat fel i samhället med ngn som är intresserad.
Nä, ska nog ta lite mindfulness nu. Känner att jag vill "vila" lite innan maten å de då va.
Ingen stress idag=skönt.
Vet inte vad kvällen väntar än, men de löser sig. Peace/Sofia

RSS 2.0